Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Šodien

Slavenākie krējuma liķieri © DIENA

No visai plašā emulsijas liķieru klāsta šoreiz vairāk pastāstīšu par slavenākajiem krējuma liķieru zīmoliem. Tiem visiem vienojošais – tos sāka ražot salīdzinoši nesen, jo bija nepieciešamas attīstītas tehnoloģijas, lai apvienotu saldo krējumu un stipro alkoholu homogēnā dzērienā.

Iesāli savus ideālus! © DIENA

Ar izrādi Cilvēki laivās Nacionālais teātris pilda savu misiju būtiskākajā veidā – runāt par idejām, par tautas garīgo temperatūru.

Dialogs pat miegā © DIENA

Amerikāņu jaunuzņēmums esot radījis tehnoloģiju cilvēku savstarpējai domu apmaiņai sapņošanas laikā.

Sātīgi un krāsaini © DIENA

Ķirbju mēnesim noslēdzoties, piedāvājam pagatavot ķirbja un dažādu citu gardu piedevu krēmzupu, kā arī tvaicētus dārzeņus, tostarp ķirbi pikantā zaļumu, ķiploku un čili mērcītē. Baudām rudens garšas!

Ieži košākajās rudens ainavās © DIENA

Rudenī, kad koku lapotnes iegūst spilgti dzeltenos un sarkanos toņus, iežu atsegumi izskatās īpaši krāšņi un kopā ar meža taku ainavām kļūst par skaistākajām vietām Latvijā. Kurp doties baudīt ainavu un izstaigāties? Siltās, saulainās dienas joprojām ir piemērotas arī laivu braucieniem.

Kurš sargā Eiropas robežu? © DIENA

Krievijas iebrukums Ukrainā, militārā krīze Tuvajos Austrumos, nelegālo migrantu plūsma rada problēmas un liek meklēt risinājumus daudzām pasaules valstīm pat tad, ja to ģeogrāfiskā lokācija neatrodas tiešā apdraudējuma tuvumā. Taču Latvijai, kuras robežas ir cieši līdzās agresorvalstij Krievijai, par aizsardzību nākas domāt īpaši. Plāni un stratēģija mums kopā ar Eiropas Savienību un NATO ir, bet praktisko soļu īstenošana vēl procesā.

Pagrieziena izvēle Gruzijā © DIENA

Gruzijā 26. oktobrī gaidāmas parlamenta vēlēšanas, kuras atstās izšķirošu ietekmi uz valsts turpmāko kursu, īpaši attiecībā uz tās iespējamo dalību Eiropas Savienībā (ES). Vienlaikus tās ir arī vēlēšanas, kas šajā bijušās PSRS Kaukāza republikā var novest pie iekšpolitiskās nestabilitātes.
Reklāmraksts

Vakuuma slaucīšanas iekārta: kas jāzina, izvēloties iekārtu ielu tīrīšanai

Ielu tīrīšana ir būtisks pilsētu uzturēšanas uzdevums, kas ne tikai uzlabo pilsētas estētiku, bet arī palīdz nodrošināt sabiedrības drošību. Modernās vakuuma slaucīšanas iekārtas ir izstrādātas, lai efektīvi savāktu putekļus, lapas, atkritumus un citus netīrumus no ielām, nodrošinot tīrību un sakoptību. Taču, izvēloties atbilstošu slaucīšanas iekārtu, ir jāņem vērā vairāki faktori, lai nodrošinātu efektīvu un ekonomisku tīrīšanu.
Reklāmraksts

Kokmateriālu izvēles kritēriji: ekspertu ieteikumi © DIENA

Kokmateriālu izvēle ir būtisks process dažādās nozarēs, piemēram, celtniecībā, mēbeļu izgatavošanā un amatniecībā. Tā kā dažādiem kokmateriāliem ir dažādas īpašības, ir svarīgi zināt, kādi kritēriji jāņem vērā, lai izvēle atbilstu gan tehniskajām, gan estētiskajām prasībām. Eksperti iesaka koncentrēties uz materiāla izturību, pielāgojamību dažādiem klimatiskajiem apstākļiem un ilgtspējības aspektiem, lai nodrošinātu gan kvalitāti, gan videi draudzīgu risinājumu. Nepareiza materiālu izvēle var radīt papildu izmaksas un samazināt gala produkta kalpošanas laiku.

Patriotiem jāpazīst ķermenis! © DIENA

Ģimenes ārsts Ainis Dzalbs (45) par to, pie kā var novest ticība enerģiju plūsmām, par universālo izglītību un topošajiem antivakseriem.

Populārais rogaininga seriāls Pilsētu leģendas noslēgsies 2. novembrī Rīgā

Baltijas valstīs lielākais un iecienītais rogaininga jeb komandu orientēšanās seriāls “Pilsētas leģendas” , tāpat kā citus iepriekšējos gadus, noslēgsies galvaspilsētā, jo sezonas pēdējais sestais posms norisināsies 2. novembrī Rīgā pie tirdzniecības centra “OZOLS” un sauksies “Rīgas septiņu rūķīšu rogainings”.

Kalendārs

Oktobris, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10