Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +2 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Garšvielas

Garšvielas konservēšanai

Pagājušajā reizē stāstīju par vistradicionālākajām konservēšanas garšvielām – pipariem un lauru lapām. Tagad turpināšu par pārējām.

Āda, lakrica un citas smaržas

Iepriekšējā reizē sāku stāstīt par svarīgākajiem aromātiem vīnā. Šoreiz par tiem turpināšu.

Piedegums, dūmi, pelni un ogles - jaunākās aromātu tendences ēdienos

Virsrakstā minētās ir jaunākās aromātu un garšu tendences ēdienos un dzērienos. Ne gluži jebkurš piededzis ēdiens, kas pārvērties oglē, līdz to vairs nav iespējams atkasīt no cepamtrauka dibena, būtu galdā ceļams. Taču ar nodomu apsvilinātas vai piededzinātas detaļas noteikti arvien biežāk parādīsies nevainojami servētos ēdienos. Līdz ar jaunām tehnikām mājas virtuvē ienāk arī jauni rīki – virtuves deglis un rokas pārtikas kūpinātājs, bet atgriežas gāzes degļi.

Santa Maria no pārdošanas atsauc vairākus garšvielu maisījumus

Garšvielu Santa Maria ražotājs, veicot regulārās garšvielu testēšanas laboratorijā, ir konstatējis, ka paprikas pulvera iepakojumā ir atrodamas mandeļu skaidiņas, informē uzņēmumā.Vairāku Santa Maria garšvielu maisījumos izmantots arī paprikas pulveris. Lai novērstu iespēju, ka produkti nonāk pie pircējiem, kuriem ir alerģiska reakcija pret mandelēm, uzņēmums pieņēmis lēmumu uz laiku izņemt no tirdzniecības Fahita garšvielu maisījumu 1200 gramu iepakojumā, Grillkrydda garšvielu maisījums 1500 gramu iepakojumā un Tikka Masala Spice Mix 40 gramu fasējumā.

Noslēdzies konkurss par koncertu sesiju Garšvielas!

Noslēdzies konkurss, kurā, pareizi atbildot uz konkursa jautājumiem, bija iespēja laimēt divas biļetes uz trīs koncertiem sesijā Garšvielas.Par konkursa uzvarētāju kļuvusi Santa Grinberga (e-pasts: grinberga.santa@…).Sazināsimies ar uzvarētāju, lai vienotos par balvas saņemšanu.

Dārzeņu tarts

Receptes autors ir Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Ķirbja iemānīšana

Nemaz nezināju, ka Latvijā daudziem ir nenormāla ķirbju fobija, - tā _Dienas Ēdienu _jaunākajā numurā, piedāvājot savas ķirbju receptes, saka šefpavārs no Austrālijas Krišjānis Zintis Putniņš. Viņš uzskata - vienkārši ir jāmāk ķirbi pareizi pagatavot. Pirmkārt, tas jācep, nevis jāvāra. Otrkārt, jāzina, ar kādām garšvielām tas draudzējas - un tās ir ķimenes, timiāns, rozmarīns, ķiploks, vēl arī sāls, pipari un laba eļļa.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide