Ar šo rakstu sākšu rakstu sēriju par slavenākajiem viskija zīmoliem. Pirmais, kuru var raksturot kā leģendu, daļu no tautas kultūras un vēstures glāzē, ir skotu aristokrāts The Macallan.
Līdz šim galvenokārt stāstīju par viena iesala (Isingle malt) viskijiem. Taču tam, ka
sūrais skočs ir kļuvis par skotu viskija starptautiski atpazīstamo seju, jāpateicas maisījumiem (blend).
Tiek uzskatīts, ka pirmais cilvēks, kurš XIX gadsimtā maisīja iesala viskijus no dažādām destilētavām, ir skotu vīna tirgotājs Endrū Ašers vecākais no Edinburgas. Viņš vēlējās saviem pircējiem piedāvāt nemainīgu kvalitāti, tāpēc nodarbojās ar viskija blendu (maisījumu) veidošanu.
Sākotnēji Skotijā un Īrijā viskija destilēšana galvenokārt bija paredzēta mūkiem, bet drīz vien tiem sekoja aptiekas, jo aqua vitae tika uzskatīts par zālēm pret visām kaitēm. Ar to gan netika domāts tīrs spirts, bet ārstniecības augu, minerālvielu un medus maisījums.
Japāņu kompānija Suntory, kuras 2013.gada ražojumam Yamazaki Single Malt Sherry Cask pērn piedēvēts arī pasaulē labākā viskija gods, nolēmusi eksperimentēt ar vairāku viskija šķirņu briedināšanu kosmosā, vēsta The Wall Street Journal.Japāņu viskija ražotāji nolēmuši kopumā sešus stipro dzērienu paraugus uz vismaz gadu nosūtīt briedināšanai Starptautiskajā kosmosa stacijā, lai noskaidrotu, kā atrašanās bezsvara stāvoklī ietekmē brūvējuma garšu.