Nav kaktusu šņabis: Tekilas pirmsākumi © DIENA Agavi, no kuras gatavo tekilu, kļūdaini sauc par kaktusu tās adatu dēļ. Alkoholiskos dzērienus iegūst, sutinot ananasam līdzīgo agaves mīkstumu. Tātad tekila nav kaktusu šņabis.
Ceļvedis riekstu pazīšanā © DIENA Par lazdu riekstu, valriekstu garšu un izmantojumu mums tā kā būtu skaidrība, taču ir vairāki riekstu veidi, ko mazāk pazīstam.
Pērļu mirdzumā © DIENA Ne tikai aromātu burvība un garšas nianses padara dzirkstošo vīnu tik svinīgu.
Kā pareizi atvērt un dzert dzirkstošos vīnus? © DIENA Ja jautājumu, kā pareizi atkorķēt šampanieša pudeli, uzdotu kādam franču huzāram XIX gadsimta sākumā, atbilde būtu – ar zobenu!