Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ziņas

Latvijas Kultūras akadēmijas rektora amatā ievēlēts kinorežisors Dāvis Sīmanis

Šodien, 15. aprīlī, notika Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Satversmes sapulce, kurā tās dalībnieki uzklausīja rektora amata kandidāta – profesora Dāvja Sīmaņa – piedāvātos LKA stratēģiskos mērķus turpmākajiem pieciem gadiem, kā arī piedalījās debatēs un vēlēja. Satversmes sapulces dalībnieki vienbalsīgi ievēlēja Dāvi Sīmani LKA rektora amatā

Klaudija Heinermane: Izjutu kaunu, ka es un citi Rietumos zinājām tik maz © DIENA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Klīversalas zālē 27. martā tika prezentēta Nīderlandē dzīvojošās vācu fotogrāfes un pētnieces Klaudijas Heinermanes grāmata Sibīrijas trimdinieki – brīvības cīnītāji (Siberian Exiles – Freedom Fighters), kas ir otrais darbs viņas veidotajā fotogrāmatu triloģijā par padomju režīma deportācijām no Baltijas valstīm uz Sibīriju.

Aprīļa beigās norisināsies kritikas minifestivāls Tīri prātīgi

26. aprīlī, svinot vācu filozofa Imanuela Kanta 300 gadu jubileju, Gētes institūtā un K. K. fon Stricka villā norisināsies kritikas minifestivāls Tīri prātīgi. Notikumā piedalīsies vietēji un starptautiski pazīstami mākslas, humanitāro, sociālo un eksakto nozaru pārstāvji jeb kritisko domu paudēji, informēja festivāla rīkotāji.

Visu aprīli norisināsies tradicionālais pasākums Satiec savu meistaru!

Tradicionālais pasākums Satiec savu meistaru! šogad ilgs visu aprīli un ik nedēļas nogali aicinās interesentus uz kādu no latviešu vēsturiskajām zemēm un Rīgu izzināt mūsu nemateriālo kultūras mantojumu meistarklasēs, praktiskās nodarbībās un lekcijās, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Lana Kazlauskiene.

LU Rakstu mājas korē pacelts spāru vainags

Ceturtdien, 21. martā, Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā Torņakalnā ar spāru vainagu rotāta topošā Rakstu māja. Jau no 2025. gada astoņus stāvus augstajā, teju 29 000 kvadrātmetru plašajā ēkā ikdienas darbu turpinās vairākas fakultātes, institūti, LU bibliotēka, Biznesa inkubators, LU Starpnozaru izglītības inovāciju centrs, fakultātes, LU Kultūras centrs un amatiermākslas kolektīvi.

Brīvdabas muzejā ar plašu pasākumu programmu svinēs Lieldienas

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 31. martā notiks Lielā Lieldienu svinēšana – ar plašu amatnieku un pārtikas mājražotāju tirgu, olu krāsošanu un ripināšanu, šūpošanos dažāda veida lielās un ļoti lielās šūpolēs, teātra izrādi bērniem, tautisko tradīciju izzināšanu, tautiskām dziesmām un dejām.

Jūrmalas muzejā būs skatāma ceļojošā izstāde Sibīrijas bērni

Jūrmalas muzejā no 23. marta līdz 7. aprīlim skatāma ceļojošā izstāde Sibīrijas bērni. Kopš 2001. gada režisore Dzintra Geka un operators Aivars Lubānietis uzrunāja un intervēja vairāk nekā 740 1941. un 1949. gadā izsūtītos bērnus – Latvijā, Sibīrijā, Izraēlā, Amerikā, kuri vēlējās savus atmiņu stāstus atstāt nākamajām paaudzēm un kuri izdzīvojuši līdz mūsdienām un varēja liecināt. Šīs liecības ir nesalīdzināmi iespaidīgākas kā statistika par cietušajiem vai vēsturisks faktu konstatējums.