Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ziņas

Vērmanes dārzā ieskandinās Dziesmu un deju svētkus un ielīgos Jāņus

Vainagu darināšanas meistarklase, celošana jeb tautā sauktā prievīšu aušana, Rīgas koru, ansambļu un pūtēju orķestra uzstāšanās – tā ir tikai daļa no notikumiem Dziesmu un deju svētku ieskandināšanas un Jāņu ielīgošanas pasākumā vasaras saulgriežos, 21. jūnijā, Vērmanes dārzā no plkst. 14.00 līdz 16.00.

Foto: Atklāts Dailes teātra skvērs

Ceturtdien, 15. jūnijā, pie Dailes teātra ēkas pulcējās Kultūras ministrijas, Rīgas pašvaldības, VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ), Dailes teātra, MADE arhitekti un būvnieka Kvinta BCL pārstāvji, lai kopā svinīgi atklātu Dailes teātra priekšlaukumu, nododot labiekārtoto teritoriju pilsētas iedzīvotājiem, informēja VAS Valsts nekustamie īpašumi pārstāvji.

Hamburga dejo kopā ar Džonu Neimeieru © DIENA

Četras nedēļas Hamburgā tiks svinēta baleta māksla – ir sākušās 48. Hamburgas baleta dienas. Festivāls ir veltīts leģendārā horeogrāfa Džona Neimeiera 50. sezonai Hamburgas baletā

Rudenī norisināsies festivāls Liepājas Mākslas forums

Mūsdienu mākslas festivāls Liepājas Mākslas forums no 29. septembra līdz 1. oktobrim jau devīto reizi sniegs iespēju kultūrmīļiem piedzīvot iespaidiem bagātus laikmetīgās mūzikas, mākslas un dejas svētkus. Šogad festivālam dots vienojošs moto Visi putni skaisti dzied, apzīmējot programmas daudzveidību un krāsainību, ko četrās dažādās pilsētas vietās ierādīs mākslinieki no Skotijas, Latvijas, ASV, Norvēģijas un Spānijas.

Apstiprina valsts budžeta mērķdotācijas sadalījumu ne pašvaldību dibināto māksliniecisko kolektīvu vadītāju atalgojumam

Otrdien Ministru kabinetā apstiprināts rīkojums par valsts budžeta mērķdotācijas 106 340 eiro sadalījumu šim gadam to māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kuru dibinātāji nav pašvaldības, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ertmane.

Vēl ir pieejamas biļetes uz dažiem Dziesmu un deju svētku koncertiem

Pirmdien, 12. jūnijā plkst. 10.00 tirdzniecībā nonāca iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes uz XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku maksas pasākumiem. Līdz plkst. 14.00 tika nopirktas/izņemtas 8437 biļetes un bezmaksas ieejas kartes, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra Sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ertmane.

LKA audiovizuālās un skatuves mākslas maģistranti aicina iegremdēties meditatīvā instalācijā

Piektdien, 16. jūnijā, no plkst. 16.00 līdz 21.00 Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Nacionālajā filmu skolā (Elijas iela 17) Audiovizuālās un skatuves mākslas maģistrantūras studenti aicina apmeklēt instalāciju Aktīvais tukšums, interesentiem piedāvājot uz pusstundu iegremdēties audiovizuālā meditācijā un nonākt bezgalīga apziņas klejojuma telpā, informēja LKA pārstāvji.