Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziņas

Nedēļas nogalē Lielajos kapos būs skatāma gaismas un skaņas instalācija

Turpinot Lielo kapu 250. gadadienas pasākumu programmu, no 7. līdz 10. septembrim Rīgas Augšāmcelšanās Evaņģēliski luteriskajā baznīcā būs apskatāma gaismas un skaņas instalācija, ko sestdien, 9. septembrī, bagātinās jauniešu koris Balsis, informēja Rīgas pašvaldības pārstāvis Kaspars Līcītis.

Cēsīs norisināsies urbānās kultūras un kino mākslas forums

Cēsīs no 15. līdz 16. septembrim norisināsies forums Art on Screen. Transitions/Māksla uz ekrāna. Pārejas, kurā caur arhitektūru un kino plānots palūkoties uz degradēto teritoriju revitalizācijas ietekmi uz pilsētvidi un kopienu, kā arī mēģināts rast atbildes uz jautājumu: cilvēki rada vietas, vai vietas pievelk cilvēkus?

Siguldas devons atklāj sesto sezonu

Klāt septembris un tradicionāli Siguldas novada Kultūras centrs Siguldas devons sāk savu sezonu. Šī gada sezonas atklāšana būs gan sajūtās, gan žanriski dažāda, atspoguļojot gaidāmo sezonas pasākumu noskaņu. Aicinām no 8. līdz 10. septembrim ikvienu interesentu nākt un izbaudīt sestās sezonas ieskaņas pasākumus.

Dzejas dienu balvai izvirzīta Gabarajeva, Pujāts un Šlāpins

Dzejas dienu balvai kategorijā Dzeja nominēta Linda Gabarajeva par krājumu Apļi, Marts Pujāts par krājumu Dāma baltos džinsos un Ilmārs Šlāpins par krājumu Never, aģentūru LETA informēja Dzejas dienu rīkotāju pārstāve Dana Zālīte.

Septembrī lems par Kuldīgas vecpilsētas iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā

Septembra vidū Saūda Arābijā UNESCO Pasaules mantojuma komitejas sanāksmē lems par Kuldīgas vecpilsētas uzņemšanu Pasaules mantojuma sarakstā. Tas nozīmē, ka noslēgumam tuvojas vairāk nekā 20 gadu garais posms, kad Kuldīga, veicot izpētes darbus, izstrādājot pārvaldības politiku, iesaistot kuldīdzniekus restaurācijas procesā, radījusi priekšnoteikumus vecpilsētas iekļaušanai Pasaules mantojuma sarakstā, informē pašvaldībā.