Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ziņas

Vecrīgā tapusi vides instalācija Karogu iela

Rīgas vasaras kultūras programmā ir tapusi 7. Rīgas Starptautiskās tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāles Karogu iela, kas veido simbolisku tiltu starp abām izstādes norises vietām – Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju un mākslas muzeju Rīgas birža. Scenogrāfa Reiņa Suhanova vides instalācija rīdziniekus un pilsētas viesus aicina aizdomāties par izstādes devīzi Kurp ejam?.

Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls 2023 © DIENA

Piedāvājot astoņu daudzveidīgu senās mūzikas notikumu programmu, dažādās Rīgas kultūrvietās līdz 30. augustam izskanēs Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls, kurā koncertēs Latvijas senās mūzikas profesionāļi, kā arī ārzemju solisti un ansambļi no Nīderlandes, Lietuvas un Vācijas.

Rīgas cirkā noslēdzas projekts Cirks klimatam

Rīgas cirkā noslēdzas starptautiskais projekts Cirks klimatam, kura mērķis bija Latvijas reģionos radīt telpu, kurā satikties jauniešiem, māksliniekiem un vides ekspertiem, lai sadarbojoties izprastu un apgūtu laikmetīgo mākslu un mākslas aktīvismu kā radošu procesu un iespējamu reakciju uz klimata pārmaiņām, informēja VSIA Rīgas cirks pārstāve Maija Krastiņa.

Baleta zvaigznes atkal uzmirdzēs Jūrmalā

Uz tikšanos ar ārvalstu un pašmāju baleta zvaigznēm ik vasaru aicina Starptautiskais baleta festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā. Neiztrūkstoši arī šogad – 5. augusta vakarā no plkst. 20.00 Dzintaru koncertzālē jau 23. reizi publikai būs iespēja baudīt slavenu klasisko baletu fragmentus virtuozā pasaules zvaigžņu izpildījumā, Latvijā iepriekš neredzētus pasaulslavenu horeogrāfu darbus, pašmāju horeogrāfu veikumu, kā arī fragmentus no Latvijas Nacionālā baleta aktuālākajiem iestudējumiem, informē Dzintaru koncertzāle.