Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Mēness kalendārs dārzkopim: 10.- 15.maijs

Mēness kalendārs dārzkopim: 10.- 15.maijs.

Sakņu dārzeņu kopšana

10. un 11. maijā turpiniet dobēs sēt burkānus, bietes, kāļus, rāceņus un redīsus – visas tās kultūras, kuru ražai izmantojam tās daļas, kas nobriest zem zemes, arī sīpolus un kartupeļus. Maijs ir mēnesis, kad jāpagūst iesēt lielāko daļu dārzeņu! Tā kā pavasaris līdz šim bijis vēss, jāpagūst iekavētais.


Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

No 12. līdz 14. maijam, ja iepriekš esat vasaras puķes iesējuši kastītēs dēstu audzēšanai, daļu, kas izturīgāka pret salnām, jau varat stādīt ārā, piemēram, asteres, lefkojas, lauvmutītes un neļķes, arī gladiolas, sēt graudzāles dobēs un vasaras puķes, arī kādā dārza stūrī iesēt pļavas puķes vai kādu koši ziedošu augu izlasi, kas piesaistīs jūsu dārzam apputeksnētājus. Mēslojiet, laistiet, ja nepieciešams, ziemcietes. Stādiet dekoratīvos krūmus un kokus, neaizmirstot par pareizu mēslošanu un laistīšanu. Ja dienas ir siltas un patīkamas, varat sākt pie āra dzīves radināt tos telpaugus, kurus uz vasaru novietosiet ārā.


Lapu dārzeņu kopšana

15. maijā sējiet un stādiet dilles, salātus, spinātus, skābenes, kāpostus, lapu kāpostus u. c., kas dos lapu ražu. Siltumnīcā varbūt jau ienākušies pirmie pavasara salātiņi un citi zaļumi. Audzēšanai siltumnīcā sējiet baziliku u. c. garšaugus. Šī diena piemērota arī mauriņa atjaunošanai – aerācijai, sēšanai. 


Augļu koku un ogulāju kopšana

Ziedošu augu aprūpei labvēlīgajās dienās varat sēt un stādīt arī tos augus, kas dod ražu augļu veidā – tomātus, papriku, asos piparus, pupiņas, zirņus –, stādīt siltumnīcā gurķus u. tml. Vēl var stādīt augļu kokus no kailsakņu stādiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits