Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aicina vingrot

Biedrība Rīgas aktīvo senioru alianse (RASA) šoruden senioriem piedāvā vairākas jaunas nodarbības, viena no tām - austrumu vingrošana ci-gun.

Tulkojumā no ķīniešu valodas cigun prakses mērķis nozīmē uzlabot dzīves kvalitāti, savā ziņā tas nozīmē arī darbu ar enerģiju. Cigun ir 4000 gadu sena Ķīnas māksla, kas saglabājusi aktualitāti arī mūsdienās un kļuvusi populāra visā pasaulē. Šajās nodarbībās ir iespējas apgūt īpašas kustības un ar tām saskaņotu elpošanu, aktīvo punktu masāžu, uzmanības koncentrēšanu kā sarunu ar savu ķermeni, tādējādi atjaunojot sevī harmoniju.

Maira Gūtmane, sertificēta cigun instruktore, ar šo praksi iepazinusies pirms 14 gadiem, sākot vingrot pie skolotāja Igora Kudrjavceva. Viņa stāsta: "Tur nonācu cerībā rast risinājumu savām veselības problēmām un tagad varu teikt, ka esmu ne tikai sakārtojusi savu veselību, bet arī iemācījusies dzīvot citādi, daudz interesantākā un aizraujošākā pasaulē. Vairāk nekā astoņus gadus es mācu to, ko esmu iemācījusies pati, un no sirds priecājos ne tikai par katru sava skolnieka jaunapgūto soli, bet arī par harmoniju, kas atgriežas viņa ķermenī un dzīvē."

Pirmā jaunās sezonas cigun nodarbība biedrības RASA telpās notiks 15. septembrī, to vadīs Maira Gūtmane. Turpmāk austrumu vingrošana senioriem būs pieejama divreiz nedēļā. Septembrī biedrībā jau ir uzsāktas arī ārstnieciskās vingrošanas nodarbības. Kā uzskata mediķi, lai gūtu optimālu labumu savai veselībai, senioriem vajadzētu trenēties vairākas reizes nedēļā. Galvenais, lai tā ir neliela, bet ilgstoša slodze, nevis maksimāli intensīvs treniņš.

Ārstnieciskās vingrošanas nodarbības notiek aptuveni 50-60 minūtes divreiz nedēļā, un to mērķis ir uzturēt darbaspējas un aizkavēt organisma novecošanos. Tiek nodarbinātas visas muskuļu grupas, izmantojot vingrojumus arī sīkajām un vidējām muskuļu grupām - perifērās asinsrites uzlabošanai un vispārējā organisma tonizēšanai, muskuļu spēka un izturības palielināšanai, kā arī koordinācijas un līdzsvara uzlabošanai. Nodarbības notiek omulīgā kompānijā nelielās grupās, turklāt tā ir iespēja satikt un iepazīties ar sava vecuma cilvēkiem un dalīties pieredzē.

Vēl biedrībā RASA šoruden paredzēti vairāki kursi ar iespēju apgūt franču, angļu, vācu valodu. Darbosies arī pērļošanas, šūšanas, tamborēšanas un adīšanas pulciņi. Savukārt brīvdienās kopā var doties nūjot. 13. septembrī iecerēta ekskursija uz Kurzemes pusi - seniori varēs apskatīt Ķemeru tīreli, izstaigāt laipas taku ar neparastiem purvu un ezeriņu labirintu skatiem, uzkāpt skatu tornī, apskatīt kino pilsētiņu Cinevillu vai Pūres šokolādes muzeju, apmeklēt Šlokenbekas muižu un Jaunmoku pili, vīna darītavu vai bioloģisko saimniecību. Pieteikšanās pa tālruni 29518784.

Biedrība Rīgas aktīvo senioru alianse tika izveidota 2010. gadā ar mērķi veicināt Rīgas (un Rīgas plānošanas reģiona) senioru socializācijas un integrācijas procesus vecumā pēc 50 gadiem. Biedrībai ir piešķirts sabiedriskā labuma statuss, un pašlaik tajā ir vairāk par 700 biedriem. Biedrības biedri katru nedēļu darba dienās var apmeklēt arī jaunatvērto datorklasi.

Vairāk informācijas, zvanot uz biroja tālruņiem: 67221487 Šarlotes ielā 1B un 67869718 Cēsu ielā 8, kā arī biedrības mājaslapā: www.biedribarasa.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits