Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievāra tradīcijas turpinās!

Laikā, kad zemniekiem sācies jaunās ražas laiks, Bebru pagastā pieminēja izcilo lauksaimnieku un sporta entuziastu Jāni Krievāru, jo augusts ir viņa dzimšanas dienas mēnesis. Šogad viņam apritētu 90. mūža gadskārta, bet jau 19 gadu krietnais sava aroda pratējs un sporta tradīciju dibinātājs mēro aizsaules ceļu.

Par ilggadēju tradīciju augustā ir kļuvušas Jāņa Krievāra piemiņas kausa izcīņas sacensības volejbolā 4:4, kuras organizēt jau vairāku gadu garumā uzņēmusies seniore Lība Zukule sadarbībā ar Bebru pagasta pārvaldi. Tradicionāli sacensību galveno balvu 300 eiro piešķir Jāņa Krievāra dēls Uldis Krievārs.

7. augustā Bebru pagasta stadionā pulcējās volejbolisti, pašvaldības pārstāvji, sacensību atbalstītāji un līdzjutēji, ar savu klātbūtni pagodināja Krievāru ģimene un sporta veterāni – Jāņa Krievāra laikabiedri, kuri ir arī Voldemāra Jākobsona, tikpat izcila sporta entuziasta, skolnieki: Uldis Filipsons, Jānis Birkāns un Andris Kristons.

Sacensību atklāšanā septiņu komandu dalībniekus sveica Bebru pagasta pārvaldes vadītāja Ilze Pabērza, atgādinot, ka volejbola sacensības, veltītas Jāņa Krievāra darbīgajam dzīves ritējumam, bebrēnieši organizēja jau pirms vairāk nekā 20 gadiem, bet no 2014. gada tās turpinās, pateicoties Lības Zukules un viņas domubiedru ierosmei. Sportistus sveikt bija ieradies Aizkraukles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dainis Vingris. Volejbolistus sporta veterānu vārdā uzrunāja Uldis Filipsons, Latvijas armijas Gaisa spēku atvaļinātais pulkvedis, atminoties jaunības gadus, kad kopā ar citiem pagasta puišiem un Jāni Krievāru spēlēts volejbols. "Sestdienās, kas arī bija darbadienas, vasaras vakaros notika zaļumballes, bet svētdienas rītos mēs zinājām, ka jābūt gatavībā doties uz volejbola sacensībām uz kaimiņu pagastiem, bet augustā jāpiedalās pašu mājās rīkotajos sporta svētkos. Priecājos, ka Jāņa Krievāra aizsāktās volejbola tradīcijas turpinās! Mūsu dižais novadnieks bija azartisks cilvēks, viņš bija ne tikai talantīgs sacensību un sporta svētku organizētājs, bet arī aktīvs spēlētājs," sacīja U. Filipsons, kurš katru gadu kā goda viesis apmeklē sacensības.

Pēc svinīgās sacensību atklāšanas sporta veterāni un pašvaldības pārstāvji, Lības Zukules rosināti, devās aplūkot, kā sakuplojusi Vecbebru muižas parkā 2014. gadā sporta vecmeistaru iestādītā Japānas lapegle Diāna Jāņa Krievāra piemiņai. Šajā vietā tapa arī kopīgs foto un turpināja skanēt sirsnīgi atmiņu stāsti par cilvēku, kura mūžs dzīvo tālāk bērnos un mazbērnos, paveiktajā darbā un sporta tradīcijās. Sportiskais gars Jāņa Krievāra dzimtā turpinās. Vectēvs noteikti lepotos ar savu mazdēlu – Ulda desmitgadīgo dēlu Edvardu, kurš vasaras pavada Vecbebros un piedalās sporta pasākumos.

Piemiņas kausa izcīņas sacensībās piedalījās četras vīriešu un trīs dāmu komandas no Bebru un Iršu pagastiem, Līvāniem un Jēkabpils. Kausu un naudas balvu 300 eiro ieguva Bebru pagasta jauniešu komanda. Pēc aizvadītajām sacensībām Lība Zukule ar gandarījumu teic: "Ceru, ka sporta tradīcijas Vecbebros turpināsies un volejbolu spēlēs arī nākotnē. Priecāšos, ja nākamajā gadā sacensību organizēšanu uzņemsies jaunie Bebru pagasta volejbolisti, kuriem es labprāt palīdzētu ar padomu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits