Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sausi, trausli, taukaini un izkrīt

Vairāk nekā puse jeb 53% Latvijas iedzīvotāju ir saskārušies ar matu veselības problēmām, rāda Benu aptiekas Veselības monitoringa dati. Visizplatītākā no tām ir matu izkrišana, ar ko saskārušies 26% aptaujāto, taukainu matu problēma satrauc 16% aptaujāto, sausi mati – 11%, trausli mati – 10%, bet vēl 8% respondentu skārušas citas matu problēmas.

Lai konstatētās matu problēmas spētu risināt, ir būtiski meklēt un saprast to cēloni, norāda Benu aptiekas skaistuma konsultante Natālija Gavriļčenko. Tā, piemēram, matu taukainību ļoti bieži jauc ar svīšanu.

Pārmērīgas matu taukošanās iemesls var būt hormonālais disbalanss, vienlaikus tas var būt arī nepiemērotas un nepareizas kopšanas rezultāts. Šādas problēmas gadījumā jālieto balansējošie šampūni, kas regulē tauku dziedzeru darbību, un jāatturas no pārmērīgas matu attaukošanas, jo tā sausinās galvas ādu un matus un pastiprinās jau esošo problēmu. Tikmēr matu izkrišanai var būt sezonāls iemesls, taču vienlaikus to var veicināt arī dažādas veselības problēmas. Tādēļ, ja matu izkrišana ir ļoti izteikta un nepāriet, ir jāvēršas pie speciālista. Matu izkrišanas mazināšanai un matu sakņu stiprināšanai noderēs gan speciāli losjoni un ampulas, gan īpaši vitamīnu un minerālvielu kompleksi. Tāpat jāņem vērā, ka ziemā jebkurš matu tips kļūst sausāks nekā parasti, jo ir vairāki kairinoši faktori – centrālā apkure, sals, vējš un vēss gaiss. Sausu matu kopšanai talkā nāks matu maskas katru trešo mazgāšanas reizi, kā arī serumi, kas sargās matus no mitruma zuduma, apkārtējās vides nelabvēlīgās ietekmes un mehāniskas iedarbības.

Gavriļčenko matu kopšanai iesaka ikreiz izmantot trīs produktus: divus izskalojamos (šampūns un kondicionieris vai maska) un vienu neizskalojamu (krēms, sprejs, serums). Ja lietojat fēnu, papildus lietojiet termoaizsargājošus līdzekļus. Tāpat reizi desmit dienās noderēs galvas ādas skrubis, lai veicinātu asinsriti un attīrītu galvas ādu no atmirušajām šūnām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits