Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Acu veselībai ēdiet mellenes

Melleņu laikā katram būtu jāapēd vismaz no 200 līdz 300 gramu šo ogu dienā, jo tās aktīvi uzlabo cilvēka redzes kvalitāti, teic manaslecas.lv optometriste Dace Drupa.

Acu speciāliste skaidro, ka mellenēs saturošās vielas aktīvi piedalās tīklenes pigmenta veidošanā, kas arī uzlabo redzes kvalitāti. Turklāt, ēdot daudz melleņu, acis tiek pasargātas no noguruma, kā arī uzlabo asinsriti un asinsvadu sieniņu elastību. Mellenes satur bioloģiski aktīvu vielu flavonoīdu ar labvēlīgu ietekmi uz asinsvadu sieniņām, novēršot asinsvadu sabiezējumus, kā rezultātā samazinās arī sirdslēkmju risks. "Lietojot mellenes uzturā, mēs uzlabojam procesus smadzeņu darbībā, jo smadzenes ar asinsriti nodot tālāko informāciju uz visu organismu, kas ietver arī acis, piemēram, kavē kataraktas attīstību", skaidro optometriste.

Acu aprūpes speciāliste gan atzīst, ka nevar cerēt uz brīnumiem, jo mellenes nespēs uzlabot cilvēku acu dioptrijas un neļaus izvēlēties brilles, vai kontaktlēcas ar vājāku stiprumu. Tomēr tās jālieto uzturā kā profilakses līdzeklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko