Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Apbalvos konkursa Jaunais vilnis uzvarētāju; aizvadīta pēdējā konkursa diena

Svētdienas vakarā ar apbalvošanas pasākumu Dzintaru koncertzālē noslēgsies starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis 2012.

Svētdienas vakarā uz skatuves trīs labākie tiks apbalvoti ar Kristāla viļņa balvu, kā arī tiks noskaidroti skatītāju simpātiju un atbalstītāju balvu ieguvēji.

Konkursa kopējais naudas balvu fons ir 100 000 eiro (70 280 latu). Pirmās vietas ieguvējs iegūs 50 000 eiro (35 140 latu) lielu naudas balvu, otrās vietas ieguvējam tiks 30 000 eiro (21 084 lati) naudas balva, bet trešās vietas ieguvējs saņems 20 000 eiro (14 056 latus) lielu naudas balvu.

Vakara gaitā ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies arī dažādi izpildītāji, kuru vidū būs gan komponists Raimonds Pauls un Igors Krutojs, gan arī Stass Mihailovs, Kristīna Orbakaite, Valērija, Irina Allegrova, grupa Diskoteka avarija, Aleksandrs Buinovs, Anželika Varum un daudzi citi, bet īpašie viesi šovakar būs Nellija Furtado un Sumi Džo.

Savukārt pa dienu, sporta centrā Concept starp Jaunā viļņa zvaigznēm un profesionāļiem notiks tenisa spēle, bet plkst.14 tirdzniecības centra Origo laukumā uzstāsies pagājušā gada Jaunais vilnis konkursa dalībnieks Pāvels Artjomovs no Krievijas.

Sestdien, 28. jūlijā, Dzintaru koncertzālē norisinājās festivāla Jaunais vilnis 2012 pēdējā konkursa diena, kurā dalībnieki uzstājās ar īpaši šim koncertam sacerētām dziesmām.

Šoreiz atšķirībā no iepriekšējiem gadiem trešās konkursa dienas žūrijas balsojums bija aizklāts, tādēļ tikai svētdien, Jaunā viļņa noslēguma dienā, varēs zināms, kurš šogad nopelnījis visaugstāko vērtējumu un saņems galveno naudas balvu 50 000 eiro apmērā.

Pēc pirmo divu dienu snieguma no 16 dalībniekiem pirmo vietu ar 193 punktiem ieņem Itālijas pārstāvis Kostanco del Pinto, otrajā vietā ar 192 punktiem ierindojas dziedātāja Marija Jaremčuka no Ukrainas, bet trešajā vietā ar 190 punktiem - latviešu vokālā grupa Framest.

Jau ziņots, ka šogad konkursā kopumā piedalījās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas. Latviju konkursā pārstāvēja vokālā grupa Framest.

Pirmais konkurss Jaunais vilnis notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa Cosmos konkursā uzvaru guva 2004.gadā un Intars Busulis konkursā uzvarēja 2005.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko