Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Atvaļinājums ar savilktu jostu. Ceļojums kājām

Draudzenes ieteikums ir krīzes laikā atvaļinājumā nedoties — ka nesagadās pavisam liela atpūta. Bet, lai cik liels pesimisms apkārt valdītu, galvas izvēdināšana nāk tikai par labu. Šogad atvaļinājumu vēl tikai gaidu. Par plāniem nebēdāju. Rīkošos spontāni. Kā katru gadu. Vai tas būtu ceļojums pa Latviju vai ārzemēm, parasti tā ir tāda taupīšanas akcija. Ne tāpēc, ka nevarētu atļauties mazliet vairāk nekā ikdienā, bet tāpēc, ka naudas pietrūkst pēcāk, kad atvaļinājums beidzies.

Vairāku brīvdienu priekšrocības jau izmantoju Jāņos. Trīs dienas tūristu sandalēs divvientulībā soļojām pa Aizkraukles rajonu. Nemeklējām arhitektūras pieminekļus, bet — dabu, sevi un fiziskās aktivitātes. Ar pīpi uz jumta Jāņos nebiju pirmo reizi. Jau pērn savā nedēļas atvaļinājumā piedzīvoju to, ko nozīmē doties kājām. Toreiz ar draudzeni kātojām pa Latgales pusi. Jāsaka, ka lielāka drošības sajūta ir, ceļojot ar stiprā dzimuma pārstāvi. Pozitīvi arī tas, ka kāds cits var stiept lielākus smagumus, piemēram, telti. Pirms gada apskatījām Līvānu apkārtni, Līvānu stikla muzeju, Nīcgales dižakmeni, Preiļus, Aglonu. Katra pilsēta, kurā nav būts, atraisa ceļotāja garu, kaut arī sākotnēji šķiet, ka nekā īpaša jau tur nav ko redzēt.

Dienā var noiet ap 30 kilometru. Ceļojot pa Latviju, tomēr ieteiktu sīku ceļa karti. Gadās, ka dienas attālumā uz ceļa nevar sastapt nevienu dzīvu dvēseli, nebūs, kam pajautāt ceļu. Ceļojums ar kājām ir piedzīvojums, sevis un kompanjona iepazīšana grūtībās, dažkārt ne pārāk komfortablos apstākļos — ja, piemēram, līst, ja telts ir slapja, ja pārņem nogurums. Bet tādējādi var ne tikai pierīvēt raksturu, bet norīvēt dažādus asumus savā starpā. Ceļojums izvēršas cilvēcīgāks, ja gadās, ka kādā no pilsētām dzīvo radi, draugi vai paziņas. Tad pietiek ar ciemakukuli, naktsmājas noteikti tiks garantētas. Atkalsatikšanās prieks ar sen neredzētiem cilvēkiem brīvdienas tikai paspilgtinās.

Ceļojot kājām, liels kapitāls nav nepieciešams. Ja mērķis ir dažu dienu attālumā, var iztikt pat ar pāris latiem. Bet var gadīties, ka apkārtnē nebūs neviena veikala, kur naudu iztērēt. Un, lai līdzi nebūtu jāstiepj lielas pārtikas rezerves, vispateicīgākais ceļojums ir rudenī, kad var saēsties dabas veltes. Ceļošana kājām ir piedzīvojums cilvēkiem, kuriem patīk pārbaudījumi.

Rakstiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV–1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko