Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Aukstā laikā palielinās sirdslēkmju risks

Zema gaisa temperatūra var ietekmēt cilvēka sirds darbību, palielināt asinsspiedienu un ietekmēt asins recēšanu, kas var būt par iemeslu sirdslēkmēm, secinājuši britu pētnieki.

Pētnieki pie šāda secinājuma nākuši, izpētot to 84010 pacientu pierakstus, kas laikā no 2003.-2006.gadam tika uzņemti slimnīcā ar sirdslēkmi 15 vietās Anglijā un Velsā. Pieraksti salīdzināti ar laikapstākļiem šajos apgabalos, kā arī ar citiem iespējamiem sirdslēkmju izraisošiem faktoriem, piemēram, gaisa piesārņojumu.

Britu medicīnas žurnālā publicētājā pētījumā secināts, ka arī pavisam neliela temperatūras samazināšanās palielina sirdslēkmju risku tiem cilvēkiem, kam ir sirds problēmas. Katra viena gaisa temperatūras grāda pazemināšanās saistīta ar 200 cilvēku sirdslēkmēm tuvāko 28 dienu laikā, aprēķinājuši zinātnieki. Īpaši neaizsargāti aukstā laikā šai ziņā ir gados vecāki cilvēki vecumā no 75 līdz 84 gadiem un tie, kas slimo ar dažādām sirdsslimībām, tāpēc šiem cilvēkiem aukstā laikā jāveic īpaši piesardzības pasākumi – silti jāsaģērbjas un jāvalkā cepure, lai samazinātu ķermeņa siltuma zudumu caur galvu. Zinātnieki arī iesaka izvairīties no pēkšņas slodzes aukstā laikā, piemēram, sniega tīrīšanas vai iestigušu automašīnu stumšanas.

Pētījuma veicēji arī ierosina izveidot brīdināšanas sistēmu, kas ļautu cilvēkus ar lielāku sirdslēkmju risku, aukstā laikā brīdināt un ieteikt, kā rīkoties, raksta The Guardian.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko