Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bez maksas konsultēs pacientus ar apakšstilbu čūlām

Daudzas sievietes, retāk - vīrieši, brieduma gados savas kājas mēdz slēpt zem biksēm, lai citu acīm paliktu nepamanītas uz viņu kāju apakšstilbiem izveidojušās čūlas.

Apakšstilbu čūlas nav tikai estētiska lieta - tās var izraisīt sāpes, nepārtrauktu brūces sulošanos un pat smaku, kā rezultātā cilvēkam tiek traucēta pilnvērtīga dzīve. Pētījumu dati liecina: kāju čūlas skar aptuveni 1% pieaugušo cilvēku un 3.6% cilvēku, kas vecāki par 65 gadiem. Reizēm ārsta palīdzība nepieciešama arī cilvēkiem jau 40-50 gadu vecumā.

Visbiežākais apakšstilbu čūlu rašanās iemesls ir traucēta asins plūsma pa vēnām. Čūlu rašanos var veicināt arī artēriju saslimšanas vai to provocējošie simptomi, piemēram, paaugstināts asinsspiediens un holesterīna līmenis. Čūlas mēdz veidoties arī cilvēkiem, kas sirgst ar cukura diabētu - paaugstinātais cukura līmenis bojā nervu apvalkus, līdz ar to pacientam rodas jušanas traucējumi, kā rezultātā pat minimāli nobrāzumi var pārtapt par čūlām. Reizēm čūlu rašanos veicina reimatoīdais artrīts, apdegumi, traumas u.c..

Apakšstilba čūlas ir ādas problēmas, ko var redzēt ar neapbruņotu aci. Tās var veidoties ne tikai uz apakšstilbiem, bet arī uz potītēm un pēdām.

SIA "Brūču klīnika" sadarbībā ar Brūču un izgulējumu asociāciju no 1.-31.martam rīko akciju "Nofotografē savu vecmāmiņu!", kuras laikā pacientiem, kuriem ir apakšstilba čūlas, bez maksas tiks sniegtas konsultācijas.

Vairāk par akciju: woundclinic.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko