Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Cik svarīga ikgadējā profilaktiskā pārbaude pie ģimenes ārsta

Pie ģimenes ārsta eju reti, jo par laimi veselība ir laba. Tomēr šo vairāku gada laikā ārste man nav likusi veikt nekādas analīzes vai veikusi citas profilaktiskas pārbaudes. Protams, ja man ir sūdzības, tad tieku apskatīta. Izrādās, ka mani citi līdzcilvēki katru gadu tiek profilaktiski apskatīti - viņi ik gadu nodot analīzes, viņiem tiek mērīts asinsspiediens un viņi tiek svērti. Man tas nav darīts gadiem. Vai man vajadzētu ģimenes ārstam uzprasīties, ka man nav veiktas šīs ikgadējās profilaktiskās pārbaudes? Mainīt ārstu? jautā Baiba.

Atbild ģimenes ārste Ilze Aizsilniece:

Domāju, ka Jums ir prātīgs ārsts. Profilaktisko apskašu lietderīgums arvien vairāk tiek pasaulē apšaubīts. Šodien cilvēku var pārbaudīt, bet rīt sākties simptomi, kuriem nepievērš uzmanību, jo "aizvakar jau analīzes bija labas." Ja Jums ir radusies šāda vēlēšanās - veikt profilaktisko apskati, jautājiet savam ģimenes ārstam. Vienīgi šogad ir ieviests analīžu budžets katram ģimenes ārstam, kuru nedrīkst pārtērēt. Tāpēc ģimenes ārsti cenšas šo naudu izmantot ļoti mērķtiecīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

v

Diena.lv aicina - uzdod savu jautājumu ekspertam! Apraksti situāciju, kurai meklē risinājumu, un kāds no mūsu ekspertiem palīdzēs rast atbildes. Uz jautājumiem atbildēs pārmaiņu treneris – seksologs Arturs Šulcs,  advokāte Rada Matjušina, gastroenterologs un dietologs Edgars Bodnieks, ginekoloģe, dzemdību speciāliste un ultrasonogrāfijas speciāliste Dace Matule.

Savu jautājumu sūti uz [email protected], atbildi lasi Diena.lv sadaļā- Jautā speciālistam.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tikpat talantīgs Lesijas līdzinieks

Gudri, uz cilvēku orientēti, runājoši, strādīgi un neuzbāzīgi kompanjoni – tā par gludspalvainajiem kollijiem saka Olga Duduša.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko