Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Dana Liene Priedniece: Nakts Aglonā

Nostāvējām pusotru stundu 8km garā sastrēgumā, kas sākās pirms Aglonas. Mēs un vēl 15 tūkstoši cilvēku par visām varītēm vēlējās paspēt uz sveču gājienu. Mēs diemžēl nokavējam, taču, iebraucot pilsētā pusnaktī, bija ļoti apgarota un patīkama sajūta. Biju jau pieradusi, ka vakaros līst lietus, taču te - silts un traki vējains, jo Aglonas bazilikas plašumos vējam ir kur ieskrieties.

Simtiem cilvēku ar svecītēm. Nepārtraukti un skanīgi skan lūgšanas no galvenās skatuves pa teritoriju izvietotajām skandām. Visu nakti ir iespēja sūdzēt grēkus improvizētajās grēksūdzes telpiņās.Izstaigājām tūkstošgalvaino pilsētiņu un sākām meklēt naktsmājas. Doma braukt bez konkrētas apmešanās vietas, mani ļoti vilināja, jo šeit katru gadu sabrauc neskaitāmi cilvēku pūļi - un kaut kur taču viņi paliek. Nolēmām meklēt kādu skolu un lūgt naktsmājas. Nonācām pie Aglonas ģimnāzijas un sapratām, ka viss ir vēl vienkāršāk. Mums piešķīra vietumeiteņu stāva meiteņu istabā. Pati skola ir grandiozākā pēc platības, kādā biju bijusi. Trīs milzīgi spārni, ejas un pagrabi - ar to spētu sacensties tikai Harija Potera Cūkkārpa. Līdz guļvietai mūs pavadīja koordinatore, kas pavēstīja, ka pirms mums reģistrējušies jau 2000 cilvēku. Taču, atpakaļ ejot laukā, mēs apmaldījāmies divas reizes...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko