Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Deja vu

Cēsu iela līdz šim asociējās ar divām lietām - Andra Žebera poētiku un Ļeņina muzejmāju. Pirmā no šīm lietām joprojām ir pieejama ikvienam, kas prot latviski lasīt, otra jaunajos laikos tika likvidēta. Žēl gan, jo tagad pasaules proletariāta vadoņa garam Rīgā vairs nav vietiņas, kur kulturāli piemesties, lai pavērotu, kā risinās vēsturiskais strīds starp kapitālismu un sociālismu.

Arī skolas bērniem šis namiņš būtu bijusi vērtīga ekskursiju vieta, kur pagājušā gadsimta sākuma interjerā apjaust ždanokiešu idejiskā tēva ideju evolūciju, sākot ar paradīzes apsolījumu zemes virsū un beidzot ar vienu no nežēlīgākajiem teroriem pasaules vēsturē.

Bet varbūt labi vien ir, ka Ļeņina muzejs likvidēts, jo tuvākajā apkaimē komunista garam nekāda patīkamā aina nepaveras - strīds starp sociālismu un kapitālismu Cēsu ielā izšķirts par labu pēdējam. Cēsu un Brīvības ielas sadures smailē, kur, ja atmiņa neviļ, vēl kādu laiku pēc padomju varas likvidācijas rēgojās šaubīga paskata ugunsmūris ar Ļeņina ideju reklāmu, tagad ir uztapusi jauna daudzstāvene, smalku biroju ēka Ziemeļu vārti. Pirmajā stāvā ar ieeju no Cēsu ielas tagad atrodams itāļu puišu turēts krodziņš Deja vu. Kur nu krodziņš - paliels krogs, kurā restorāns, picērija, kapučīno bārs, kokteiļbārs un lounge apvienots lielā un ļoti patīkami dizainētā apaļā telpā. Tajā ar dažādu līmeņu palīdzību ir panākta telpas vienotības un vienlaikus dažādu nišu sajūta. Ieejot Deja vu, atmiņā nāk planetārija un dažu specifisku 70.gadu kinoteātru atmosfēra. Tumšas, bet siltas sienas, neuzbāzīgi gaismas ķermeņi, iespēja sēdēt gan pie gaišā loga, gan pie galdiņiem gar garo pusloka sienu, gan dziļāk restorānzālē, izvēlēties picērijas piedāvājumu vai mazliet ilgāk gatavojamos restorāna ēdienus (vai arī biznesa pusdienu piedāvājumu par Ls 4,50), pasēdēt pie kafijas tases lejā iekš lounge - patīkamu alternatīvu te netrūkst ne vietas, ne ēdiena izvēles ziņā. Deja vu ēdienkartē var atrast arī ķīniešu ēdienus un suši, tomēr restorāna dominante ir itāļu virtuve, jo arī pavārs nāk no Itālijas. Piedāvājums plašs: uzkodas (teļa gaļas gabaliņi tunča mērcē ar anšoviem un kaperiem - Ls 4,50), zupas (zuppa marinara - Ls 6,50, Minestrone - Ls 3,00), salāti no Ls 3,00 līdz 4,50, pastas un nopietni otrēdieni, piemēram, cepta jūras mēle ar salviju un ķiršu tomātiem (Ls 17,50) vai tempuras mīklā cepta vistas fileja sojas mērcē (Ls 4,50), deserti (pica ar šokolādi Nutella un Mascarpone sieru - Ls 2,50). Liela picu izvēle (Ls 2,50-5,80). Pastāvīgiem klientiem biznesa pusdienu ēdienkarte tiks izsūtīta uz e-pastu. Vakaros Deja vu darbosies dīdžejs. Pašlaik krogs svētdienās nestrādā, taču šis punkts drīz vien var tikt pārskatīts par labu tiem, kas šajā dienā labprāt pusdieno kādā labā krogā - Deja vu tāds ir.

***

Restorāns un picērija Deja vu


Brīvības ielā 151 (ieeja no Cēsu ielas). Atvērts no plkst.10 līdz 24 (pt., s. līdz 02.00)

virtuve ****

interjers *****

atmosfēra *****

apkalpošana *****

***

TV Izklaide ēda


Nūdeles mājas gaumē ar apceptām sēnēm, ķiršu tomātiem un saldkrējuma mērci Ls 5,00

Pica Zucchine (Mozarella, cukīni, anšovi) Ls 4,50

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko