Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dienas zivī uzvar sams

Nekādi brīnumi konkursā Dienas zivs 2009 nenotika: olainieša Viktora Jesika jūlijā iesūtīto 65 kilogramus smago Daugavas samu neizdevās pārspēt nevienam citam makšķerniekam, Burtnieka dižzandartu vilcējus ieskaitot. Tā nu aizvadītā gada beigās Dienas redakcijā Dienas mediju direktors Gastons Neimanis Viktoram pasniedza balvu, kuras lietošanā lielu zivju vilkšanai viņam jau ir pieredze - makšķerēšanas piederumu firmas Salmo dāvātu gumijas laivu un elektromotoru.

Savu mūža zivi Viktors vilka četrarpus stundas, sēdēdams gumijas laiviņā, un šajā laikā lielais sams viņu paguva izvizināt pa Daugavu visos virzienos.

«Kad kolēģi man jautāja, vai esmu pārliecināts par to, ka uzvarēšu Dienas zivī 2009, atbildēju, ka esmu gan pārliecināts - jo es taču šo samu izvilku īpaši sportiski, ar spiningu, kas maksā pāris latu!» Viktors stāsta, ka viņa kolēģis Salmo iegādājās spiningu, un tam tika dots klāt vēl viens kāts. Kolēģim divus nevajadzēja, tāpēc vienu viņš uzdāvināja nākamajam Dienas zivs 2009 uzvarētājam. Saņēmis balvu, Viktors solīja ar to braukt pēc jauniem rekordiem un piebilda, ka pēc mūža zivs izvilkšanas copes veiksme no viņa bija novērsusies - šoruden pēdējās astoņās spiningošanas reizēs viņam neesot bijusi neviena cope. «Mūsu kompānijas biedri smejas: kamēr viņi neizvilkšot zivis, kuru kopsvars būs līdzvērtīgs manam samam, tikmēr man neķersies. Es smējos pretī: nē, neko nenoķeršu, kamēr nedabūšu konkursa uzvarētāja laivu...» Komentēdams savu pieredzi vizināties ar samu pa upi gumijas laivā, Viktors saka: varbūt pat labāk, ja tas notiek gumijas laivā, jo nedēļu pirms viņa lielās copes kolēģis bija izvilcis 1,70 metrus garu samu, un tas ar astes sitienu sasitis kutera vējstiklu. Aizvadītajā vasarā viņa paziņām Daugavā esot pieķēries kaut kas tik liels, ka piecas stundas vilkuši, bet tā arī nedabūjuši līdz ūdens virspusei, un beigās lielā zivs norāvusies.

Saņemdams balvu, Viktors vēlējās izteikt īpašu pateicību savam makšķernieku kompānijas biedram Raitim Zālem: «Viņš man palīdzēja izvilkt samu. Kad biju vilcis jau pusstundu, piezvanīju Raitim, kurš makšķerēja turpat netālu. Viņš piebrauca un deva padomus. Vienā brīdī jau teicu viņam, ka man nav tiesību viņu tik ilgi aizturēt, bet viņš atbildēja: «Nē, nē, es pats gribu redzēt, kas tev tur pieķēries!» Kad pēc divarpus stundu vilkšanas sams pirmoreiz pacēlās apmēram 40 centimetru virs ūdens līmeņa, mēs ar Raiti no malas laikam izskatījāmies kā mazi puišeļi - tik skaļi izrādījām emocijas! Teikšu godīgi, tādai zivij nebijām gatavi.» Raitis arī bijis tas, kurš Viktoram ieteicis izvilkto zivi pieteikt Dienas zivs konkursam.

Izvilkts krastā, sams tika izmērīts. Līdz augšžokļa malai tas bija 2,25 metrus garš, taču apakšžoklis ir vēl 4-5 centimetrus garāks. «Tātad mūsu sams ir pats garākais no visiem, kas pieteikti Latvijas rekordiem, pats sportiskākais!» smaida Viktors.

Otrais - zandarts

Otra konkursa lielā balva, Dienas 2010.gada abonements, tika noskaidrota sīvā Burtnieka dižzandartu cīņā. Valmierieša Daiņa Lūsīša 10,440 kilo smagais novembra zandarts par 40 gramiem pārspēja Raivja Laša Jūnija zivi. Tātad šogad Lūsītim, izvilkušam lielu zivi, Diena nebūs jāpērk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko