Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Grupa Autobuss debesīs atklāj jubilejas koncerttūri

Ar koncertu Valmieras kultūras centrā piektdien, 5.aprīlī, pašmāju populārā grupa _Autobuss_ debesīs atklās savu piecpadsmit gadu jubilejas koncerttūri.

Jubilejas tūres ietvaros mūziķi uzstāsies arī 13.aprīlī Jelgavas kultūras namā, 19.aprīlī – Jēkabpils Tautas namā, 27.aprīlī – Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē.

5.aprīlī Valmieras kultūras centrā kopā ar grupu uzstāsies arī TV3 televīzijas šova Koru kari 3 dalībnieki Cēsu Karmīnsarkanais koris, informēja grupas menedžments. Kā zināms, televīzijas šovā minētais koris piedalās Autobuss debesīs solista Marta Kristiāna Kalniņa vadībā, tāpēc likumsakarīgi, ka tieši jubilejas tūres pirmajā koncertā Vidzemē koris piebiedrosies grupas mūziķiem uz skatuves, norādīja grupas pārstāvji.

Autobuss debesīs jubilejas turnejas koncertos skanēs gan visu laiku populārākie grupas skaņdarbi no Imanta Kalniņa repertuāra, gan pašu grupas dalībnieku oriģinālkompozīcijas. Ņemot vērā, ka 15 gadu laikā grupa iestudējusi daudzas koncertprogrammas un izdevusi prāvu skaitu studijas albumu, koncertos izskanēs arī vairākas sen dzīvajā izpildījumā nedzirdētas kompozīcijas.

Mūziķi atskaņos arī vairākus veltījumus Imantam Ziedonim - Imanta Kalniņa dziesmas Vakar sapnī atlaidās un Mūžmūžos būs dziesma, kā arī Kārļa Auzāna un Emīla Zilberta kompozīciju Vārna.

Grupa Autobuss debesīs tika izveidota 1998.gadā, kad bijušie skolas biedri M.K. Kalniņš un E.Zilberts nolēma īstenot sen lolotu sapni un nodibināja grupu, kuras repertuāra pamatā galvenokārt ir Imanta Kalniņa mūzika - gan populārākās dziesmas no dažādiem komponista daiļrades posmiem, gan īpaši sacerējumi tieši šim izpildītāju sastāvam.

Kopš dibināšanas Autobuss debesīs mūziķi ir izdevuši septiņus albumus. Mākslinieki ir koncertējuši teju visā Latvijā, muzicējuši vairākās Eiropas valstīs un ASV, piedalījušies daudzos liela mēroga pasākumos, kā arī iestudējuši vairākas apjomīgas koncertprogrammas.

Biļetes uz grupas Autobuss debesīs jubilejas koncertiem iespējams iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko