Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Indian raja

Indiešu restorāni Rīgā šad tad parādās, tomēr nesamērīgi reti, ja ņem vērā, ka to cilvēku skaits, kam indiešu virtuve ir dzimtā, pasaulē būs jau pāri miljardam. Pat Taizemes ēdieni te tiek piedāvāti biežāk nekā Indijā sacerētie. Vairāk cilvēku nekā Indijā ir tikai Ķīnā, taču ķīniešu restorānu uzskaitīšanai Rīgā ar vienas rokas pirkstiem tomēr būs par maz, ja vēl pieskaitīsim klāt vietas, kur var dabūt ķīniešu ēdienu.

Savukārt indiešu ēdieni pat kompresētā izpildījumā, proti, mūsu pašu produkti kopā ar dažām no Indijas nākušām asākām garšvielām, te atrodami reti. Ne katram Indijas ēdienu fanam ir iespēja pusdienās aizlidot uz Londonu, kur indiešu restorānu ir ka biezs. Tātad būtībā Indijas krogu trūkums te ir diezgan grūti sagremojama parādība, ja vien atmetam tādas nenopietnas hipotēzes kā Baltijas klimatu. Ja jau indieši te var studēt medicīnu, kāpēc lai nevarētu turēt krogu?

Indiešu krogu trūkums ir izraisījis pāris neveiksmīgu mēģinājumu balto plankumu aizpildīt ar visai apšaubāmas kvalitātes krodziņiem. Viens tāds - Bollywood - reiz bija Jēkaba kazarmās, cits pagrabā pie Vaļņu ielas, kur to drīz vien nomainīja svara vērotāju kafejnīca. Stabili eksistē tikai viens indietis, tas, kurš iemitinājies politiski drošā vietā - Vecpilsētas ielā blakus Tautas frontes namiņam reiz slavenā restorāna Lielais kamielis vietā. Tagad šis indietis - Sues Indian Raja - lūko iepūst savu dvašu vēl vienā Vecrīgas punktā - telpās, kurās vienu laiku mita kafejnīca ar Indijai tuvo nosaukumu Lotoss (ilgdzīvotājiem minēšu, ka tas ir ēkā, kurā reiz atradās slavena kafejnīca Rīdzene, jaunākiem - ēkā, kurā vēl tagad atrodams krogs Velvets). Tātad no Pētera baznīcas virzienā uz Doma laukumu.

Uzraksts Indian Raja gan lepns un manāms pa gabalu, bet caur logiem nekādas indietes dejojam nemana, laikam būs vienkāršotais variants. Tā arī izrādās: interjera te faktiski nav nekāda, ja neņem vērā no iepriekšējās kafejnīcas palikušus aizkrāsotus lotosa ciļņus. Pat tālā provincē, teiksim, Kurzemes jūrmalciemos, redzētas daudz smalkākas kafejnīcas. Ja tu neesi tūrists, kam acīmredzot šī vieta domāta visupirms, vari te ieskriet uz kādu asāka grilējuma bļodu - tandūrī vai tandūrā cepti ēdieni ir Skārņu ielas Indian Raja galvenais piedāvājums. Jāteic, vismaz garšas (un arī izskata) ziņā te gatavotajiem ēdieniem nav nekādas vainas, tos nevar sajaukt ar vistu ķīniešu, latviešu vai meksikāņu gaumē. Turklāt porcijas lielums patīkami nomierina to, kurš, gaidot ēdienu, jau ir sācis pie sevis klusi gremzties par palielo cenu. Garšvielas ir paasas, bet ne tādas, ka, ieēdušam kumosu, izpūst elpu bez apdedzināšanās riska vairs nebūtu iespējams.



Diena ēda:

Tandoori grill mix Ls 9,00

Minerālūdens Ls 1,00

***

restorāns

Indian raja

Skārņu iela 7

Atvērts no 11.00 līdz 23.00

virtuve HHHH

interjers H

atmosfēra HHH

apkalpošana HHHHH.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko