Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Iveta

Varbūt tā ir inerce un atblāzma no iepriekšējā laikmeta, kurš pats jau aizskrējis prom kā stirna un vairs neatgriezīsies, bet ik pa laikam gadās ieraudzīt arī šādus tādus pozitīvas virzības vai vismaz ieceru apliecinājumus dabā. Jauna kroga atvēršana ir viens no šādiem apliecinājumiem. Nesen, braucot pa Kantora ielu uz Mārupi, tūlīt aiz Rīgas robežas, pirms Mārupes vidusskolas, labajā pusē pie jaunas ēkas pamanīju uzrakstu, kurš vēstīja, ka te atrodas kafejnīca Iveta. Tādu uzrakstu nevar laist garām nenoinspicētu, pārāk jau nu garšīga tā māja pa gabalu izskatās.

Tāpēc nākamreiz jau braucu šurp mērķtiecīgi - drošības labad ne svētdienā, jo ko var zināt, varbūt svētdienā te viss ir slēgts kā dažā labā citā vietā, kur ēdēju skaits pēdējās nedēļās nepalielinās. Izrādās, starp Mārupes vidusskolas teritoriju un māju rindu, kas atrodas Upesgrīvas ielā jau Mārupes pusē, ir vesela iela, nevis vienkārša iebrauktuve - Vītiņu iela. Tā arī ir jaunās kafejnīcas oficiālā adrese, lai gan vienkāršākais orientieris ir Mārupes vidusskola. Ziemā īsais posmiņš no Kantora ielas līdz kafejnīcas priekšai ir īsts moguls, bet tāds nu tagad laiks, ka visur ledus zem ūdens kārtiņas.

Darba laiki uz durvīm rādīja, ka mierīgi būtu varējis braukt šurp arī svētdienā, jo kafejnīca acīmredzot ir prātīgi izrēķinājusi, ka tādā vietā kā Mārupe un tai piegulošais Rīgas gals (tas pats, kuru dažs labs attīstītājs labprāt būtu gatavs aplaimot ar kādu debesskrāpi, lai aizsedz sauli un tradicionālo dzīvesveidu) cilvēki brīvdienās šurp nāks ne mazāk kā darba dienā. Tajā pašā laikā ēdienkartē atrodams arī dienas piedāvājums - zupa, otrais un dzēriens tikai par Ls 3,10. Nu, ja tas ir tāds otrais kā tas, kuru mums iznāca ēst…

Bet pirmais pozitīvais iespaids ir jaunās kafejnīcas interjers. Mierinoši sūnzaļi un sarkanbrūni toņi pamīšus ar tādām kā dolomīta klintīm sienās, ērti zaļi krēsli, nepārspīlēts plašums (tādu sajūtu laikam tā īsti var iegūt tikai šādos nomales krogos) un daudz gaismas. Otrais stāvs - banketiem. Ēdienkarte diezgan tradicionāla: līdz 12.00 brokastis, tad uzkodas, salāti, zupas, otrie un saldie, toties uzreiz izceltas trīs Ivetas īpašo recepšu pozīcijas: grilšķīvis četrām personām (Ls 11,95), par kuru jau dzirdētas labas atsauksmes, kartupeļu pankūkas ar bekonu (Ls 1,90) un siera kūka ar zemeņu mērci (Ls 2,60). Varbūt labi, ka to nepasūtījām iepriekš, jo otrā ēdiena porcijas te izrādījās tik lielas, ka siera kūkai vismaz manā tilpumā tik un tā vairs nebūtu vietas. Kad ledus nokusīs, arī kafejnīcas apkārtnei vajadzētu iegūt sakoptākus vaibstus, tad te var izveidoties diezgan idilliska vieta, kur cilvēki uzturēsies ilgi, jo, kad darbs pazaudēts, kurp vairs steigties - jāēd tikai palēnām nost uzkrātie tauki.

***

Kafejnīca Iveta

Mārupe, Vītiņu iela 4

Atvērta no 10.00 līdz 22.00 (Pie, Se līdz 24.00; Sv 11.00 - 22.00)

interjers 8888

ēdieni 888

atmosfēra 88888

apkalpošana 88888

***

Diena ēda:

Tomātu un siera zupa Ls 1,80

Pikantā cūkgaļa ķīniešu gaumē Ls 5,90

Vistas fileja ar dārzeņiem austrumnieku gaumē Ls 5,95

Zemeņu zupa ar biezpiena krēmu Ls 2,45

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko