Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Izveidos 1836 kilometrus garu tūrisma ceļu gar Latvijas robežu

Fonds 1836 nācis klajā ar iniciatīvu Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!, kas paredz izveidot 1836 kilometrus garu iezīmētu ceļu gar Latvijas robežu, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Ceļš plānots kā dāvana Latvijai un tās iedzīvotājiem valsts simtgadē. Latvijas sauszemes robeža ir 1836 kilometrus gara, tāpēc arī par ceļa nosaukumu izvēlēts tieši skaitlis 1836. Viss maršruts tiks sadalīts simts 18,36 kilometrus garos posmos, ko veikt, braucot ar automašīnu, divriteni vai staigājot.

Izveidojot ceļošanas infrastruktūru ar naktsmītnēm un izklaides un atpūtas vietām, taka ļaušot iepazīt un izzināt Latvijas kultūrvēsturiskās vērtības, veicinot cilvēku fizisko, emocionālo un garīgo labklājību un stiprinot vienotību iedzīvotāju starpā, skaidro projekta realizētāji. Projekts tika sākts 2015.gadā, kad tika veiktas pirmās ekspedīcijas un apzināti ceļi, pa kuriem var apiet apkārt Latvijai, sākta Latvijas aplidošana un filmēšana no gaisa, kā arī sākts darbs pie tūrisma ceļveža izveides. 2016.gadā plānots sākt 1836 ceļa iezīmēšanas darbus, turpināt filmēšanas procesu no gaisa, kā arī pabeigt un prezentēt tūrisma ceļveža grāmatu. 1836 ceļu plānots atklāt Latvijas simtgadē 2018.gadā.

Degvielas tirgotājs Neste Latvija ir iesaistījies fonda 1836 iniciatīvā un apņēmies nodrošināt fondu ar degvielu braucieniem apkārt Latvijai, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Neste Latvija valdes loceklis Armands Beiziķis skaidro, ka uzņēmuma uzdevums šajā misijā ir palīdzēt entuziasma pilnajiem idejas īstenotājiem nokļūt līdz katram Latvijas nostūrim, lai padarītu to pieejamu visiem. Fonda 1836 pārstāvis Enriko Plivčs savukārt norāda, ka trīs nākamie gadi būs aktīvi ne tikai staigājot, bet arī apbraukājot Latviju, dodoties ceļa izpētes braucienos.

SIA Neste Latvija neto apgrozījums 2014.gadā pieaudzis par 7% salīdzinājumā ar gadu iepriekš un sasniedzis 350 miljonu eiro apmēru, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn sasniedza 8,6 miljonus eiro. Uzņēmuma investīcijas Latvijā pagājušajā gadā bija 2,8 miljoni eiro. Savukārt valsts budžetā SIA Neste Latvija pērn ieskaitīja 139 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko