Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Japānā tapis Kitsunebi rupjmaizes porteris no Ķelmēnu maizes

Latviešu alus mikrobrūvētava Malduguns sadarbībā ar japāņu Beard Brewing izstrādājusi Latvijā ceptās Ķelmēnu rudzu maizes alu. Šī japāņu alus šķirne ļoti ierobežotā daudzumā drīzumā būs nogaršojama labākajās alus vietās Rīgā, vēsta alus izplatītājs Latvian Beerocracy.

Kitsunebi ( tulkojumā - "foxfire", "lapsas uguns") rupjmaizes porteris tika brūvēts 2017. gada martā Japānas alus darītavā Baird Brewery, kas ir maza vietējā alus darītava no Shuzenji, Shizuoka prefektūrā, netālu no Tokijas. Aldari no Malduguns brūvētavas, sadarbojoties ar Baird Brewery, rūpīgi kopš gada sākuma izstrādājuši alus recepti un uz brūvēšanas dienu paši aizveduši uz Shuzenji 25 kilogramus latviešu tradicionālo Ķelmēnu rupjmaizi. Liekot kopā latviešu un japāņu aldaru zināšanas, tapis robusts porteris ar smalkām rudzu maizes niansēm.

Lai atzīmētu šo reto un unikālo sadarbību starp Latviju un Japānu, Latvian Beerocracy ir atvedis uz Latviju mazu daļu no šīs īpašās sadarbības alus, un par godu tam, otrdien, 15. augustā, Beerfox Artisan Beer Bar, kas atrodas Stabu ielā 61, plkst. 19 notiks alus atklāšanas pasākums.

Šo pasākumu apmeklēs un pilno stāstu par sadarbību stāstīs Krišjānis Zeļģis no Malduguns alus darītavas un Rauls Allikivi no Latvian Beerocracy.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko