Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Jubileja bez dāvanām. Dāvanā sviesta ciba

Jānis un Marta ir pāris ap četrdesmit. Pirms astoņiem gadiem abi aizmuka no pilsētas trakuma un steigas uz laukiem Rēzeknes rajonā un to nemaz nenožēlo. Pat krīzes laikā abos dzirkstī prieks un neviltota dzīvības enerģija. Martu un Jāni pirmo reizi satiku kādās kāzās. Jaunais pāris no viņiem kā dāvanu saņēma bērna šūpuli. Nesen ciemojos pie Martas un Jāņa.

Kopš abi dzīvo laukos, dāvanas viņiem nesagādājot nekādas problēmas! "Turam savu gotiņu, piena pietiek un pāri paliek. Taisām sieru, kuļam sviestu, arī dārzeņi un zaļumi aug šepat aiz mājas stūra. Kad dodamies apciemot pilsētas paziņas, ejam uz savu hipermārketu raut gurķus," stāsta Marta. Ja rēzekniešus uzaicina lielākos godos, dāvanas jautājums esot ļoti aktuāls. Izvēle nav liela — pirkt veikalā kādu nieku vai tomēr ieturēt savu dāvināšanas stilu. Jānis ir iemanījies taisīt tīri glaunas sviesta cibiņas un uzpīt pa kādam grozam. "Es tās cibas piepildu ar sviestiņu. Piecu kilogramu cibiņa ir laba dāvana. Esmu iemācījusies cept maizīti. Ielieku klaipu kļavu lapu izklātā groziņā, un pilsētas radi ar prieku un sajūsmu saņem dāvanu. It sevišķi tagad, kad pa pasauli klejo krīzes spoks un diemžēl klauvē arī pie radu durvīm," stāsta Marta.

Jautāju, kā viņi paši viens otru apdāvina? Vai tiešām pietiek, ja Marta Jānim sakuļ sviestu un pasniedz — sveicu, dārgais! Šie smej, un Jānis stāsta, ka tā jau gluži neesot. Sieva Jāni ļoti lutinot. "Esmu dzimis rudenī, kad sals sāk ķerties pie kauliem un kājas pastāvīgi slapjas. Tad manu lielos dzijas kamolus un adatas cilājamies Martas rokās un jubilejās tieku pie kaudzītes vilnas zeķu, cepures, šalles, cimdiem. Saldajā ēdienā sieviņa man uzcep torti. Citas dāvanas man nemaz nevajag," Jānis ir gandarīts. Marta smej: "Nu nepārspīlē! Vai es to vien daru, kā adu un stāvu pie plīts!"

Kad svinamā kārta pienākot Martai, Jānis jožot uz tuvāko bodi un papildinot sievas istabas augu kolekciju. Marta savu dāvanu nojauš jau iepriekš. "Zinām tos vīriešus! Jānis pats jau sen kļuvis par istabas puķu kolekcionāru. Es tikai papildinu kolekciju ar man uzdāvināto puķi. Tā teikt, vīrs apdāvina pats sevi," atzīst Marta un piemiedz man ar aci.

Rakstiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV -1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko