Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Jubileja bez dāvanas. Dāvanā — mīlestība

It kā tas nebija nemaz tik sen, kopš Annas tante atkal un atkal savās atmiņās pārcilāja dzīves skaistākos mirkļus. Viņai patika kavēties pagātnē, un viņa to darīja bieži. Visbiežāk Annas tante stāstīja par saviem pielūdzējiem. Par to, kā puiši mēģināja iekarot viņas sirdi. Ticamus un dažreiz ne tik ļoti ticamus Annas tantes stāstus esmu dzirdējusi vairākas reizes. Gadiem ejot, stāstu nianses būtībā nekad nemainījās, tikai vēlāk, uz vecumu, viņa mazliet jauca notikumus, bet balss, atmiņas stāstot, vienmēr bija silta. Klausoties man šķita, ka Anna dāvanā saņēmusi mazliet vairāk nekā citi, ka viņas jaunībā viss bija daudz romantiskāk.

Annas tante ar Juri, kurš vēlāk kļuva viņas vīrs, iepazinās agrā pavasarī, marta vidū. Abi bija jauni un traki samīlējušies tā, ka "no mīlestības putukrējuma ārā vīdēja vien ausis". Tad, kad abi vēl dzīvojuši atsevišķi, kādu vakaru ap pusnakti Annas grāmatu lasīšanu pārtraucis zvans pie durvīm. Atvērusi durvis, viņa ieraudzīja, ka kāpņu telpā uzziedējuši ceriņi. Tā bija izrotāta, tikai pašu rotātāju Anna nekur nemanījusi. Ceriņu pušķis bijis arī pie pastkastītes. Tur viņu gaidījusi vēstule ar atzīšanos mīlestībā un labas nakts vēlējumiem. Miegs gan Annas tantei tonakt nav nācis. Nākamajā dienā Anna staigājusi pusaizmigusi, bet, tiklīdz satikusi Juri, sirsnīgi nomutējusi, piekodinādama, lai ceriņiem liek mieru, lai tie labāk zied un zaļo ārā, nevis novīst vāzēs. Juris to ņēmis pie sirds, un ilgu laiku Anna vispār nav saņēmusi nevienu ziedu. Tikai daudz vēlāk, kad Annas tante topošajam vīram uzticēja sava dzīvokļa atslēgas, kādu vakaru visa istaba bijusi rotāta ar pilsētas dobēs zagtām rozēm.

Daudzus gadus pēc kāzām abi ciemojušies pie vīra vecākiem laukos. Visu dienu līņājis, bijis drēgns un nemīlīgs laiks. Annas tante gatavojusi vakariņas, kad istabā ienācis vīrs un, neko nepaskaidrodams, palūdzis saģērbties siltāk, jo abi iešot ciemos. Anna iebildusi, ka tik vēlu gan nekur neies. Vīrs uzstājis, ka lieta nopietna, jāiet pie kaimiņa. Līdz kaimiņu vīram aiziet bijis tik vien, kā pāris soļu, bet ģērbušies tā, it kā gatavotos braukt uz Sibīriju. Vīrs Annu vedis pa īsāko ceļu cauri ābeļdārzam, kura tālākajā stūrī atradās nojumīte un turpat līdzās upīte. Anna, tikusi līdz nojumei, apstājusies, jo ap to bija iekurti mazi ugunskuri, uz galda saliktas dārza sveces, tējkanna un sviestmaizes. Tāds, lūk, skaists bijis gājiens "pie kaimiņa"!

Rakstiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV -1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko