Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Kā kopt seju pusaudžiem

Trešdaļa pusaudžu atzīst, ka ikdienā rūpējas par sejas ādas kopšanu un to dara, lai labi izskatītos. Sejas kopšana ir vienlīdz svarīga kā meitenēm, tā puišiem. Tā secināts kompānijas Garnier veiktajā aptaujā Rīgas skolās oktobrī un novembrī.

Vērtējot tipiskākās jauniešu kļūdas, atklājies, ka viens no izplatītākajiem mītiem ir uzskats, ka sejas ādu jāmazgā ar ziepēm un pietiek, ja seju tīra tikai vienreiz dienā.

Papildus aptaujai*, ar jauniešiem pareizas ādas kopšanas principus pārrunāja sertificēta kosmetoloģe, Garnier eksperte Egita Aivare. Viņas novērojumi liecina, ka skolēnu zināšanas un rūpes par savu sejas ādu ir labas, ko pozitīvi it ietekmējusi informācijas pieejamība.

Tai pat laikā kosmētiķe atzīst, ka nereti lielais informācijas apjoms un draugu ieteikumi var nostrādāt pretēji, tādēļ būtiski ir atcerēties pašus pamatus un attiecīgi tos pēc kārtas arī ievērot.

Sejas tīrīšanas soļi 

"Pusaudžu sejas ādas kopšanai ir svarīgi iegaumēt trīs soļus. Pirmkārt, seja tiek notīrīta ar attīrošo līdzekli, kas var būt jebkādas tekstūras – želeja, krēms, šobrīd aktuālās putas. Otrais solis ir toniks, kas notīra visus atlikušos netīrumus, kas dienas gaitā ir sakrājušies uz sejas ādas un, ko, protams, negatīvi ietekmē arī augstais gaisa piesārņojums pilsētvidē. Trešais solis ir krēms, kuru uz sejas var uzklāt tikai tad, kad sejas āda ir pilnībā tīra. Vislabāk, ja krēms tiek uzklāts gan no rīta, gan vakarā," norāda E. Aivare.

Kosmētiķe sarunās ar jauniešiem ir novērojusi, ka nereti trūkst zināšanas par skrubi, un tas tiekot lietots biežāk, nekā vajadzētu. "Skrubis palīdz atbrīvoties no atmirušām ādas šūnām, un to nevajadzētu lietot katru dienu. Pietiek, ja skrubi izmanto vienu reizi nedēļā," uzsver kosmētiķe.

Tāpat viņa norāda, ka sejas ādas kopšanai jebkurā vecumā ir svarīga regularitāte, tāpēc viņa ir pārsteigta, ka ne tikai "vakara slinkuma" dēļ, bet kopumā jauniešu vidū esot iegājies, ka seja tiek tīrīta tikai vakarā. "Protams, tas ir labāk, nekā tad, ja netiek darīts nekas. Tomēr ideālā kombinācija sejas tīrīšanai ir divas reizes dienā – no rīta un vakarā," atgādina E. Aivare.

Tipiskākie mīti par ādas kopšanu

  1. Sejas ādu var attīrīt tikai ar ziepēm. Diemžēl ziepes ārkārtīgi kairina ādu, turklāt pēc mazgāšanas ar ziepēm āda ir pakļauta lielākam taukošanās riskam.
  2. Sejas tīrīšanas līdzekļi ārstē. Tie sniedz pašu minimumu, kas nepieciešama jebkurai sejas ādai. Tie palīdz atbrīvoties no netīrumiem, kas var izraisīt ādas defektus, to starp pinnes, bet neārstēs sejas ādas problēmas.
  3. Esot telpās, nav jārūpējas par sejas ādu. Tieši pretēji, ziemas laikā un kurinātās telpās sejas āda kļūst ievērojami sausāka, līdz ar to jālieto mitrinošie sejas kopšanas līdzekļi.
  4. Pašu spēkiem sejas ādu nav iespējams uzturēt veselīgu. Ādas kopšanā būtiska ir regularitāte un tīrīšanas pamati. Ja tie tiek ievēroti, sejas āda būs veselīga!
  5. Kopīga kosmētika ar mammu vai draudzeni glābiņš pret krīzi. Katrs cilvēks un viņa sejas āda ir unikāla. Tāpat kā katram ir savs kājas izmērs un kurpe, kura der, arī sejas ādai ir savs tips, kas ļoti bieži ir atšķirīgs no mammas vai draudzenes.

*Garnier aptaujā piedalījās 500 skolēnu no Rīgas pilsētas skolām oktobrī un novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Ielūdz strübergs un Horens: MAMA DŽAGA MAMA RAGA!

Sestdien, 20. aprīlī, ar jaunu dziesmu “MAMA DŽAGA MAMA RAGA!” klajā nākuši strübergs un Horens, kuri līdz ar šo dziesmu vēlas vairot mieru un mīlestību ikvienā cilvēkā atsevišķi un visos kopumā. Sing...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko