Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kā mājas apstākļos gatavot kečupu

"Kā mājas apstākļos sagatavot garšīgu kečupu? Veikalā pirktais ir veikalā pirktais, gribas kečupu pašai uztaisīt," jautā rīdziniece Dace.

Atbild Biruta. 600ml kečupa pagatavošanai vajadzēs 1 krustnagliņu,1 lauru lapu, 1/2 tējk. malta koreandra, 1/2 tējk.malta kanēļa, 250ml ābolu vai baltvīna etiķa, 8 ēd.k. cukura (ieteicams brūnais), 1,5 kg sagrieztu tomātu, kuriem izņemtas sēklas (sver, kad sēklas izņemtas), 1/2 tējk. jūras sāls, 1/2 tējk. sinepju pulvera (ieteicams angļu Coleman"s), 1 ķiploka daiviņu, saspiestu, 1 ēd.k. tomātu pastas/biezeņa.

Smagā katlā uzvāra etiķi un cukuru un samazina liesmu. Pievieno tomātus un pārējos produktus un uzvāra, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg. Samazina liesmu un vāra 40 minūšu, pa laikam apmaisot. Ļoti jāuzmana, lai virums nepiedeg. Izņem krustnagliņu un lauru lapu un masu samaļ blenderī. Izspiež caur sietu. Ja liekas, ka kečups ļoti šķidrs, virumu var likt atpakaļ katlā un neaizvākojot vārīt 15 — 20 minūtes, kamēr tas kļūst biezāks. Uzmanīt, lai nepiedeg! Ja kečupu vēlas asāku, pievieno pustējkaroti vai pēc garšas sarkano piparu skaidiņas.

Jautājumus Birutai sūtiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga LV-1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko