Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kā pareizi izvārīt pastu?

"Esmu jauna, mācos pareizi un veselīgi gatavot ēst, bet reizēm man sagādā problēmas visvienkāršākās lietas. Piemēram, man garšo makaroni jeb — kā tos tagad pieņemts saukt — pasta. Gadās, ka makaroni salīp cietā masā vai arī neizvārās līdz galam. Kā pareizi vārīt pastu?" jautā ventspilniece Inese.

Par pastu jeb makaroniem. Versijas par to, kurš radījis makaronus, ir daudz un dažādas. Vēsture liecina, ka makaronus vienlaikus sāka lietot vairākās zemēs. Viens no mītiem par pastas izcelsmi saistīts ar slaveno itāļu ceļotāju Marko Polo, kurš XIII gadsimtā šo ēdienu Eiropā ievedis no Ķīnas. Savukārt paši ķīnieši uzstāj, ka nūdeles viņu pusē ēstas jau 3000 gadus p.m.ē. No veikalu plauktos redzamajiem gliemežvāciņiem, radziņiem, skaidiņām, spirālēm, burtiem, zvaigznītēm, puķītēm un dzīvnieku figūrām var pagatavot izcilus pastas ēdienus.

Pastu ieteicams vārīt pēc iespējas lielākā ūdens daudzumā, kam pēc garšas pievienots sāls. Ja vēlaties, varat ūdenim pievienot lauru lapu. Es rīkojos šādi — ūdeni uzvāru, tad beru iekšā pastu un vāru to aptuveni septiņas minūtes. Ieteicu pastu ik pa brīdim apmaisīt, lai tā nesalīp, kā jūs sakāt, cietā masā. Esmu dzirdējusi, ka dažkārt, pastu vārot, ūdenim piepilina eļļu. Es neieteiktu to darīt. "Ieeļļota" pasta, ēdienu gatavojot, slikti savienojas ar mērci. Savukārt, ja sagatavotā pasta paredzēta salātiem, tad varat mazliet eļļas pievienot jau nokāstai pastai un tūlīt to rūpīgi apmaisīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko