Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kad ir laiks pirmajam bērnam? Svarīgs putns

Rīts. Apzvanīju paziņas un draugus un bez gariem ievadiem uzdevu jautājumu — kad ir laiks pirmajam bērnam? Viņi samulsa, par sevi nerunāja, bet centās mani iedrošināt un dot padomus.

"Izaicini likteni?" atcirta kāda paziņa. "Tu plāno pirmo?" atjautāja kāda divu bērnu māmiņa. "Kas tas par jautājumu? Iedomājies kakas, un tu zināsi atbildi!" attrauca Edgars. "Tad, kad draugi dzimšanas dienā grib dāvināt melnu kaķi, tad ir laiks, kad vajag domāt," teica Sandis. "Tad, kad ir skaista ģimene jeb precīzāk vīrietis, jo citādi pie bērna netikt. Ja bērnu ar lielu vēlēšanos nepieteiksi tu, tad viņš pats zinās īsto laiku, kad pieteikties," teica Ilze. Laura atcirta, ka viņa nav īstais cilvēks, kam prasīt, jo "abortu nekad netaisītu. Kad ir, tad jādzemdē". No gados pieredzējušākas paziņas saņēmu iedrošinājumu ieklausīties sevī. "Kad tava iekšējā sajūta saka — ir! Bērni izvēlas vecākus!" Savukārt Vladislavs uzskata, ka svarīgs ir materiālais nodrošinājums un vēlēšanās. "Tam jābūt piecdesmit uz piecdesmit. Otra iespēja — ja gadās." Īpaši garās sarunās mani "respondenti" neielaidās.

Mazliet garāka saruna izvērtās ar Viesturu (23). "Es par to domāju. Man primārais ir karjera. Abus apvienot nevar." Viesturs pašlaik studē. Nākamgad plānos studijas turpināt ārzemēs, tāpēc šis jautājums neesot aktuāls. Viens gan neesot cīnītājs. "Svarīgs putns, kuram var uzticēties. Tad putns vēl jāapprec, un tikai tad var domāt par bērniem. Ir jābūt gudrai un komunikablai sievietei, lai spētu bērnu izaudzināt. Vīrietim? Atbildīgam, stipram, lai sieviete var uzticēties. Lai sieviete viņam blakus var uzplaukt. Vēl svarīgs moments — partneriem jābūt kopīgam ideālam par to, kādai jābūt ģimenei. Piemēram, es gribu ar savu ģimeni un bērniem ik vakaru sēdēt pie viena galda un vakariņot. Tā esmu audzināts. Nesen ar savu psiholoģi diskutēju par to, cik ir optimālais bērnu skaits ģimenē. Domāju, trīs. Jo, ja ir vairāk, tad visiem nevar veltīt vienādu uzmanību, mīlestību. Bet es vēl domāju."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko