Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Kanādietis bez kājām pievar augstāko Āfrikas virsotni - Kilimandžāro

31.gadu vecais kanādietis Spensers Vests, kurš kājas zaudējis bērnībā, kopā ar draugiem Deividu Džonsonu un Aleksu Mīrsu pievarējis Āfrikas augstāko virsotni – Kilimandžāro.

Puisis ceļu līdz masīva virsotnei, kas slejas 5895 metrus virs jūras līmeņa, mērojis, balstoties uz rokām un vācot naudu labdarībai – organizācijai Free the children, kas visā pasaulē nodarbojas ar bērnu izglītošanu.

S.Vests kājas zaudējis piecu gadu vecumā iedzimtas slimības rezultātā, taču šis fakts nav atturējis viņu no izaicinošā mērķa uzstādīšanas – Kilimandžāro virsotnes pievarēšanas.

“Ārsti teica, ka es nekad nesēdēšu, nestaigāšu un nebūšu funkcionējošs sabiedrības loceklis. Taču mana ģimene un es atteicāmies to pieņemt. Tā vietā mēs nolēmām pārdefinēt iespējamo,” atklājis S.Vests.

Pavadot gadu sagatavošanās treniņos, kanādietis virsotni pēc septiņu dienu kāpšanas sasniedzis šonedēļ. Kāpienu puisis paveicis, lielākoties distanci mērojot uz aizsargcimdos tērptajām rokām vai, izmantojot īpašu ratiņkrēslu, kas aprīkots ar kalnu divriteņa riepām.

Pēdējās dienas pirms uzkāpšanas virsotnē esot bijušas īpaši grūtas, atzinusi trijotne. Proti, puišiem vajadzējis turpināt ceļu aukstumā un pārvarot augstuma slimības simptomus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko