Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kaukāza sēta

Kamēr ekonomisti vēl strīdas, vai krīzes maksimums mums jau ir aiz muguras vai vēl tikai priekšā, tikmēr sabiedrības vairākums jau sen ir sapratis, ka beidzamajos gados neesam piedzīvojuši tik sliktus laikus, lai nevarētu gaidīt vēl sliktākus. Atbilstoši šim pieņēmumam vairākums arī rīkojas, atsvaidzinot pusaizmirstās taupīšanas ieražas.

Krogiem ir tā nelaime piederēt tiem iestādījumiem, kuri taupības režīmu izjūt vieni no pirmajiem. Cilvēki vai nu ēd mājās, vai arī sāk iegaumēt lētāku ēstuvju adreses, dod priekšroku vietām, kurās vari pats veidot savu porciju kā prasmīgs minimālists. Šādas vietas var cerēt, ka taupītājs tajās iegriezīsies papusdienot kaut vai tāpēc, lai ietaupītu transporta izdevumus, kas rastos, viņam no darba braucot uz mājām un atpakaļ. Tas nozīmē arī to, ka visi nevarēs ēst, teiksim, Lido, jo Lido tīkls visu Rīgu vienmērīgi nepārklāj. Nāksies ielāgot arī dažādus citus krodziņus, kuros pa dienu var ieskriet, kamēr krīze vēl nav tik liela, ka apēdusi arī jūsu darbu.

Viens šāds pusdienkrodziņš meklējams Tērbatas ielā starp Bruņinieku un Stabu ielu. Vecāki ļaudis, kas pieredzējuši arī citas krīzes, šo vietu atminēsies kā bijušo kafejnīcu Turaida, jaunākie savukārt zinās, ka tepat pāri ielai ir divas citas kafejnīcas, Gauja un Tapas bārs, un gaisā te jūtams gardā brengulīša aromāts. Prātīgs cilvēks krīzes laikos, protams, pēdējos santīmus ziedos brengulītim, nevis ēšanai, it sevišķi jau vasarā, kad ēdamā pilni meži. Taču, ja reiz tas darbs vēl nav zaudēts, līdz mežam neaizskriesi un arī pie brengulīša līdz pievakarei klāt neķersies. Tāpēc iegriezīsimies vien mūsu noskatītajā krodziņā, pie kura, tāpat kā pie Gaujas un Tapas bāra, arī ir āra galdiņi. Uzraksts vēsta, ka te tagad atrodas Kaukāza sēta. Uzreiz pateiksim, ka jaunais nosaukums nenozīmē, ka te tagad būtu krogs, kas kardināli atšķirtos no šīs vietas iepriekšējā nosaukuma nesēja Akhtamar. Būtībā tāds pats ātrais kaukāzietis vien ir: ņem savu paplāti un brauc gar ēdienu leti, rādīdams apteksnei, ko lai liek tev šķīvī. Pārāk dārgi nav, izskatās tīri labi, Kaukāzam raksturīgi ēdieni piedāvājumā nedominē, tomēr ir pamanāmi.

Kā te garšo? Jāsaka uzreiz: tie, kas te pusdienos regulāri, atradīs ļoti garšīgas lietas, kamēr nejaušs ienācējs var arī mazliet vilties. Soļanka, piemēram, izrādījās ļoti garda un pat ar nierītēm iekšā, kas Rīgas krogos, kuros soļanka, kā zināms, ir populārākā zupa, nebūt nav manāmas bieži, tātad būtībā šīs zupas būtu jāsauc kā citādi. Garšīgs ir arī dažs Kaukāza gaļas podiņš, dolma un šašliks, bet saldās maizītes te dažreiz trāpoties vienkārši fantastiskas. Toties kukurūzas pārslās ieceptā vistas fileja izrādījās pasāļa, karbonāde ar kauliņu pasausa un pasīksta, un pēcpusdienā šis tas no kroga piedāvājuma vairs nav dabūjams. Taču šādas un līdzīgas bēdas te iespējams noskalot ar lejamo Užavas alu, un tad jau var it līksmi sasaukties ar pārielas tapistiem un gaujeniešiem.

***

Bistro Kaukāza sēta


Tērbatas ielā 55

Atvērts no plkst.10 līdz 22 (Pie, Se līdz 23)

virtuve HHH

interjers HHH

atmosfēra HHHH

apkalpošana HHHHH

***

TvIzklaide ēda:


Soļanka Ls 1,70

Karbonāde ar kauliņu Ls 2,70

Vistas fileja kukurūzas pārslās Ls 2,50

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko