Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ķemeru nacionālā parkā - "Sikspārņu nakts"

11.jūlija vakarā Dabas aizsardzības pārvaldes Ķemeru nacionālā parka ikviens interesents un dabas mīļotājs aicināts uz "Sikspārņu nakti". Pasākums notiks Ķemeros, ĶNP administrācijas ēkā "Meža māja" un tās apkārtnē. Sākums plkst. 19.00.

"Sikspārņu nakts" jūlija vidū Ķemeros ir kļuvusi par tradīciju. Šogad tā notiek jau astoto gadu un piedāvā ikvienam interesentam iepazīt noslēpumaino sikspārņu pasauli. Pasākumā, kā ierasts, piedalīsies Latvijas vadošie sikspārņu pētnieki, kuri dalīsies savā pieredzē par interesanto nakts dzīvnieku dzīvesveidu. Šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta tēmai par sikspārņu un cilvēku sadzīvošanas iespējām zem viena jumta, proti, kad lidojošie dzīvnieki par mājvietu izvēlējušies to pašu mītni, ko cilvēks.

Pēc saulrieta, ap pl. 22.10 sāksies "Sikspārņu nakts" centrālais notikums – sikspārņu vērošanas ekskursija Ķemeru parkā. Ja veiksies, ekskursijas dalībniekiem ar ekspertu palīdzību būs iespēja redzēt un arī dzirdēt vairākas Latvijā dzīvojošas sikspārņu sugas, varbūt pat īpaši aizsargājamo un vienu no ĶNP lepnumiem – dīķu naktssikspārni.

Visa pasākuma laikā "Meža mājas" apkārtnē gan lielie, gan mazie apmeklētāji varēs spēlēt tematiskas spēles un darboties vairākās radošajās darbnīcās, zīmējot, līmējot, griežot, krāsojot un citādi veidojot pašiem savu sikspārni.

Dalība pasākumā ir bezmaksas. Apmeklētājiem ieteicams vilkt ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, noderēs arī kabatas lukturītis. Noteikti jāņem līdzi arī kāds insektu atbaidāmais līdzeklis – Ķemeru apkārtni odi un knišļi ir iecienījuši jo īpaši. "Sikspārņu nakts" noslēgumā pasākuma apmeklētāji aicināti piedalīties naksnīgā piknikā, kura laikā pie uguns varēs apmainīties vakara iespaidiem un iedzert tēju, kā arī uzcept līdzpaņemtās desiņas un cienāties ar citiem pašu sarūpētiem gardumiem. Pēc pasākuma beigām sabiedriskais transports no Ķemeriem vairs nekursē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko