Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Klāt izpārdošanas. Nekļūsti par galīgu muļķi

Visos veikalos sākušās lielās ziemas preču izpārdošanas ar ievērojamām atlaidēm. Izpārdošanas ilgs visu mēnesi. Cilvēku attieksme pret šīm akcijām ir dažāda. Viena daļa konsekventi iepērkas tikai izpārdošanās, uzskatot, ka tā ir iespēja iegādāties kvalitatīvas un nepieciešamas preces, citi apgalvo, ka pūļa psihozes iespaidā cilvēki nereti sapērkas nevajadzīgas un liekas lietas. Dažkārt dzirdēts, ka šmaucas arī veikalnieki, uzdodot veco cenu par jauno ar atlaidēm. Kāda ir jūsu attieksme pret izpārdošanām?

Manai paziņai Leldei šiverēšana pa veikaliem izpārdošanu laikā ir mīļa nodarbe, gluži vai sports. Viņai ir ķēriens veikalu plauktos atrast kičīgas lietas, ko ierindas pircējs nepamana. Tomēr no šopingotājas pieredzes Lelde teic, ka atlaides bieži vien ir tikai blefs. Viņai atmiņā palicis kāds gadījums tirdzniecības centrā Spice. Tur notikusī iepirkšanās nakts solīja atlaides līdz 70%. Lelde iepriekš kādā no Spices apavu veikaliem bija noskatījusi glītas laiviņas par 22 latiem, bet nenopirka, jo cerēja uz atlaidēm iepirkšanās naktī. Liels bija Leldes pārsteigums, kad viņa ieraudzīja kurpju jauno cenu. Pēc atlaižu piemērošanas tās maksāja 27 latus, bet vecā cena sniedzās pāri 30 latiem. Lelde devās strīdēties. Pārdevējas atcirta, ka viņa iepriekš pārskatījusies. Tomēr Lelde zina, ka tā nebija.

Pretēji Leldei studente Ieva izpārdošanām met līkumu. Viņu kaitina kaudzēs vai kastēs sakrauti drēbju kalni. Tā rodoties iespaids, ka drēbes ir vecas, simtām reižu piemērītas un pārstaipītas. Viņai tādi vārdu salikumi kā «totāla izpārdošana» vai «bankrota cenas» rada iespaidu, ka kāds par lētu naudu mēģina iesmērēt mēslu, kas nav pat niecīgās izdotās naudas vērta.

Man pašai izpārdošanas vienmēr izraisījušas smaidu, jo to laikā cilvēki kļūst nekontrolējami. Pērn Liepājā daudzu pastkastes rotāja buklets ar aicinājumu apmeklēt apģērbu tirdziņu. Aicinājums tiešām vilinošs - cena visiem apģērbiem tikai Ls 3,99. Intereses vadīta, devos skatīt. Kā lai neiet, ja reklāma sola - atnākot uz tirdziņu kails, varēsiet pilnībā apģērbties par nieka 21 latu.

Ieejot tirdziņā, atklājās neparasta aina - milzīgās kastēs sakrautas drēbes un kurpes, pūlis, pielaikošanas kabīņu nav. Bardaks. Sieva līdz elkoņiem ierakusies kastē, vīrs tur rokās atlasītos apģērbus. Noliktavas stūros notiek drēbju pielaikošana. Kautrīgākie mēģina virsū džemperim uzstūķēt piegulošu topiņu, drošākie stāv pūļa vidū nolaistām biksēm un piemēra potenciālo uzvalku. Dāmas apakšveļā laiko kāroto zīda blūzīti. Kūtrākie paķer lupatu nemērīdami un dodas pie kases. Ja pašiem nederēs, atdos radiem un kaimiņiem. Un tas viss nieka Ls 3,99 dēļ. Un it kā ar to vēl nebūtu gana, tirdziņa rīkotāji sarūpējuši pircējiem arī loteriju. Galvenā balva - televizors. Lai piedalītos izlozē, jāaizpilda kupons. Pildspalvu nav, jo kurš gan būtu iedomājies, ka, laikojot apģērbu, savajadzēsies rakstāmrīku?

Jāatzīst, solījums par 21 latu noģērbties no galvas līdz kājām tiešām ir spēkā, bet tā dēļ pircēji spiesti pataisīt sevi par muļķiem.Visos veikalos sākušās lielās ziemas preču izpārdošanas ar ievērojamām atlaidēm. Izpārdošanas ilgs visu mēnesi. Cilvēku attieksme pret šīm akcijām ir dažāda. Viena daļa konsekventi iepērkas tikai izpārdošanās, uzskatot, ka tā ir iespēja iegādāties kvalitatīvas un nepieciešamas preces, citi apgalvo, ka pūļa psihozes iespaidā cilvēki nereti sapērkas nevajadzīgas un liekas lietas. Dažkārt dzirdēts, ka šmaucas arī veikalnieki, uzdodot veco cenu par jauno ar atlaidēm. Kāda ir jūsu attieksme pret izpārdošanām?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko