Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Krogu apskats: Jūrkalnes krastā

Pilsberģi ir «piemērota vieta, kur paslēpties no ārpasaules», trāpīgi rakstīts Pilsberģu mājaslapā

Kāds paziņa par Pāvilostu teica, ka tur esot «kā ārzemēs» – kārtīgais jūras priekšā izvērstais piejūras ciemats (atvainojiet – pilsēta) atšķiras no caurmēra Latvijas lauku mīlīgi haotiskās ainavas. Jaunā apbūve tajā ir skandināviski askētiska, un koku ciematā aug maz. Turpretim kaimiņos esošā Jūrkalne jau ir tuvāk Latvijas ierastajai ainavai – patvērušās stāvkrastā, viensētas zviln lielu koku ēnā. Jūrkalnes centrālais ēdināšanas iestādījums ir jaukais Pilsberģu krogs labi iezīmētas sānu alejas malā. Krogs atrodas vecas un koptas koka mājas tālākajā spārnā, reizē tas ir arī viesu nams.

Kurzemnieku virtuve

No ārpuses Pilsberģi ir atturīga pelēkzaļa ēka, iekšpusē paveras smagnējs latviešu ceļmalkrogs ar atkailinātu baļķu sienām, spīdīgi lakotiem dēļu soliem un galdiem, mūrētu kamīnu un bēšām grīdas flīzēm. Ārā ir «laiva» – konstrukcija, kurā var sēdēt un ieturēties. Ēdiens Pilsberģos ir ar kurzemnieku akcentu, piemēram, koča un kupiņas. Koča ir no grūbām, žāvēta speķa, sīpoliem un ūdens gatavots ēdiens. Kupiņas – sadrupināts sauss biezpiens, kas sajaukts ar skābu krējumu un paniņām, vārītiem kartupeļiem un siļķi.

Izvēlējos kupiņas, jo tās ir vienkāršas un atsvaidzinošas, un bez liekiem taukiem majonēžu un cepešu veidā, kas dominē latviešu virtuvē un arī Pilsberģos. Alus pretēji gaidītajam nebija netālās Užavas vai kāda mazāka brūža darinājums, bet lielražotāja Lāčplēsis produkts. Droši vien cena ir izšķiroša.

Pilsberģos nesen bija noticis mākslas plenērs, ko organizēja mūziķis Igo ar mākslinieču Neles Zirnītes, Elitas Patmalnieces, Kristīnes Keires, Gitas Straustiņas, Edija Dukura, Ilzes Dūdiņas un arī paša darbiem. Darbus, cik nu tos pamanīju uz kroga sienām, nepaguvu novērtēt pēc mākslinieciskā snieguma, bet drīzāk pēc dekoratīvā kopuma ar vasarīgi bezrūpīgo lauku noskaņu. Pilsberģi ir «piemērota vieta, kur paslēpties no ārpasaules», kā trāpīgi rakstīts Pilsberģu mājaslapā. Retais būs jāpārliecina, cik lieliska vasarā ir Latvija, īpaši piejūra, kur Pilsberģu krogs atrodas, tā ka labprāt būtu paslēpies tur uz dienu vai divām, taču bija jābrauc tālāk – uz «ārpasauli».

***

IzklaideTV ēda:

- Aukstā zupa – Ls 1,30

- Kupiņas – Ls 2,15

- Alus – Ls 1

***


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Krogs pilsberģi Jūrkalne

Krogs pilsberģi

Jūrkalne

piektdiena–svētdiena 11.00–21.00. www.pilsbergi.lv

* * * Interjers

* * * Ēdieni

* * * * Apkalpošana

* * * * * Atmosfēra

* * * * * Bērniem draudzīga vide

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.05.2024.

Es esmu tik vecs, ka atceros laikus, kad neviens neticēja marksisma klasiķu idejām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko