Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Krogu apskats: Liepājas Olīva

Olive ir patīkams izņēmums iepirkšanās centru restorānu kategorijā

Lielveikalu restorānus apmeklēju tikai galējas nepieciešamības vai paģiru gadījumā. Jo, lai kāds būtu restorāns, lielveikalā tas izskatās kā skatloga prece, nevis restorāns. Iebraucis Liepājā un apskatījis tūrisma ceļvedi, lai sameklētu kādu jaunu aprakstīšanas vērtu objektu, no bildes nevarēju iztēloties, ka tur redzamais mūsdienīgais Olive atrodas iepirkšanās centrā. To nenojaušot, mēs nobraucām garo ceļu pa Klaipēdas ielu uz Olive un, ar vilšanos konstatējuši faktu, jau apgriezāmies, lai brauktu atpakaļ. Taču kaut kas lika pārdomāt. Zināms signāls bija Vīna studijas izkārtne virs iepirkšanās centra ieejas – kaut kas pazīstams un pārbaudīts.

Arī pats centrs Baata atstāja pieņemamu iespaidu – zems, stiklots taisnstūris ar brūnsarkanu ķieģeļu pamatni, tas izskatījās kā viens no pieklājīgākajiem lielveikaliem. Līdzās atradās potenciālās klientūras dzīvesvietas – glītas jaunas daudzdzīvokļu mājas no tāda paša brūnsarkana ķieģeļa un ar terasēm. Vide vairāk izskatījās kā kaut kur Skandināvijā. Iepirkšanās centrs arī no iekšienes izrādījās ciešams, ja neskaita mūziku. Tikai divi stāvi, pārskatāms, ar visai nedaudziem un plašiem veikaliem, nevis božu labirintiem. Grīdas klāja lielas, krāsainas stikla flīzes.

Olive atrodas dienvidu spārnā ar stikla sienu uz jau minētajām glītajām daudzdzīvokļu ēkām. Pirmais iespaids – sterils un visai bezpersonisks finierējuma minimālisms ar asprātīgu akcentu – zvilnošas panteras skulptūru – un glītu vīna bāru. Ēdienkarte aizdomīgi plaša – no suši līdz spageti. Taču skepse šajā gadījumā bija nevietā, jo Olive ir augstas klases iepirkšanās centra restorāns. Tajā apkalpo komunikabli un ātri, ēdiens ir garšīgs, un restorāns ar tā dīvāniem ir ļoti ērts.

Sams kokosa mērcē bija gards. Tītars, ko pasūtīja biedri, izskatījās vēl kārdinošāks, pica bija plāna un garšīga, jūras veltes kokosa mērcē nevainojamas. Savukārt bērnu ēdieni gluži kā gandrīz visur citur lielākoties bija ar neatņemamo «uztura bagātinātāju» kečupu. Taču visumā draudzīgumu bērniem neapstrīdēt – Olive atrodas blakus rotaļu veikalam. Tas restorānu gan padara nedraudzīgāku vecākiem.7


***

Izklaide TV ēda:

Sama fileja kokosa pienā ar ķiploku daiviņām – Ls 6,20

Pica Margarita – Ls 2,50 (25 cm)

Džona Silvera jūras čiopīno – Ls 4,40

Vistas gaļas iesmiņš Luksoforiņš – Ls 2,40

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

.

Restorāns

OLIVE

Liepājā, Klaipēdas ielā 104c,

pirmdiena 10–21, otrdiena–ceturtdiena 10–22, piektdiena–sestdiena 10–23, svētdiena 10–22

www.restoransolive.lv

Interjers 4/5

Ēdieni 4/5

Apkalpošana 5/5

Atmosfēra 3/5

Bērniem draudzīga vide 3/5

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko