Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Laurim Subatniekam šis ir brīvā režīma laiks

Esmu māņticīgs - ik rītu, tīrot zobus, muti izskaloju tieši septiņas reizes. Kad esmu to izdarījis, ir miers, saka Dailes teātra aktieris Lauris Subatnieks. Viņam šis ir brīvā režīma laiks. Aktīvi mēģinājumi atsākušies tikai nesen. Viņš būs viens no dragūniem Dailes teātra muzikālās drāmas jauniestudējumā Priekules Ikars. Izrādē varēs arī izdejoties. "Viens ķeksītis veselībai par labu," saka aktieris.

Kas ir tas lūzuma punkts, kad cilvēks vairāk sāk domāt par veselību?

Kad iekāpu trīsdesmitgadniekā. Vairs nejūtos pirmā svaiguma (smejas). Tad saproti, ka neesi mūžīgs. Jaunībā nāves nav. Arī tagad nedomāju, ka tāda ir. Uznāk panikas lēkmes, bet, ja baidies no nāves, patiesībā baidies dzīvot. Tas jāsaprot. Pienāk trīsdesmit, un sāc domāt par to, ko ēd. Tagad populāri par E vielām runāt, vai ne? Ir tāds portāls www.evielas.lv. Lasu un pētu, ko katra nozīmē, kas tās par vielām, cik kaitīgas. Un izvairos pirkt ar E pārsātinātus produktus. Ēdu veselīgāk, vienkāršāk, nelietoju pusfabrikātus. Īpaši arī negaršo. It kā lēti tādu ēdienu pagatavot, bet man pat nav mikroviļņu krāsns. Tai nav praktiska pielietojuma. Ko ar to darīt? Grēkoju no rītiem, jo brokastis neēdu, neesmu vēl pamodies. Patīk atnākt izsalkušam un ēst vakarā. Toties uzturā nelietoju sāli, tā vietā kaisu piparus un ēdu ķiplokus. Ļoti garšo puķkāposti un sīpoli, bet ne visiem patīk sīpolu smaka. Vēl katru dienu pa glāzei dzeru greipfrūtu sulu.

Kā paātrināt pulsu?

Mīļotā uzdāvināja velosipēdu. Gaidu, kad nokusīs sniegs, lai varu atsākt braukt. Pirmkārt, finansiāli izdevīgi. Otrkārt, veselīgi un patīkami būt svaigā gaisā. Vasarā pavisam cita lieta, pilsētas robežās tā arī pārvietojos, bet nebraucu pārgalvīgi. Pārgalvīgi brauc tikai kurjeri. Bet, ja nu ātri vajag, braucu pat pa šoseju. Pirms gadiem sešiem vizinājos uz Baldoni pie vecmammas. Tur ir kādi kilometri četrdesmit. Nedēļu nevarēju saņemties un braukt atpakaļ.

Kad kļūst skumji, uzdziedat?

Nē! Paskumstu. Kādreiz bija tādas skumjas, ka taisīju no sevis upuri. Taču tādas lietas prasa laiku. Tagad, ja ir skumji, aizeju uz trenažieru zāli, pasvīstu. Izstrādājas ķīmiska viela, kas uzlabo garastāvokli. Tā jau četrus mēnešus staigāju. Sāku iet toreiz, kad vajadzēja filmēties filmā Mona. Bija režisora prasība, lai patrenējos. Treneris Raimonds piezvanīja un izlamāja mani, ja divas nedēļas neko nebiju darījis. Toreiz manas vainas dēļ ar treneri ceļi šķīrās, bet tagad trīs reizes nedēļā sevi piespiežu pats. Patīk, jo tur ir cita publika. Cita sabiedrība. Cita vide. Lielākoties, ja daudz izrāžu un mēģinājumu, esi realitātes šovā ar vieniem un tiem pašiem cilvēkiem. Ir ļoti veselīgi, ja izraujies ārā un parunā ar citiem. Citādi jau izkustēties var arī uz skatuves dejojot. Vasarā mazliet savādāk, var paskraidīt gar jūru - šarms.

Modē ir grāmatas par sevis motivēšanu. Vai jums ir kāds aizgūts paņēmiens, kas palīdz?

Intervija ar Švarcenegeru. Autors raksta, ka 70.gados prasījis Švarcenegeram par nākotnes plāniem. Aktieris atbildējis, ka grib kļūt par visapmaksātāko aktieri pasaulē. Intervētājs kļuvis mēms - kaut kāds muļķis no Austrijas atbraucis un grib būt slavens. Un kā to panākt? "Tas ir vienkārši - tāpat kā bodibildingā. Iedomājies, kā sevi gribi redzēt, un ej uz mērķi." Tā arī dzīvoju. Profesionālā dzīve no ikdienas nav atdalāma. Esmu instruments - emocijas, balss, ķermenis. Iznāk, ka spēlējos.

Kad izrāde beidzas, darbu kā lelli pametat uz skatuves un ejat mājās?

Paanalizēju un atstāju. Bet mēģinājuma process pirms pirmizrādes ir visgrūtākais. It sevišķi, kad ir ģenerālmēģinājumi. Tad nemaz nemēģinu atslēgties. Nepārtraukti process griežas pa galvu, un es tam ļaujos. Naktīs neguļu, rādās murgi. Taču nervu un miega zāles neesmu dzēris. Ja nu galīgi nevaru, tad 50 grami noder un atlaiž spriedzi. Tad uz lietām var paskatīties no cita skatpunkta. Esmu māņticīgs. Ik rītu, kad tīru zobus, tad muti izskaloju tieši septiņas reizes. Kad esmu to izdarījis, ir miers.

Vai pārņem arī krīzes aura?

Šausmīgi ietekmē. Visur bļaustās, ka ir krīze. Vēl pirms laika nekā nejutu, bet pēkšņi kļūstu stresains, sāku saprast, ka nepietiek naudas, nevaru izdzīvot. Vārdam ir tāda aura. Krīze, slikti, slikti, slikti, krīze. Kā cilvēks sauc, tā arī sāk uzvesties. Pastiprināti sāku lasīt, kādi ir valdības lēmumi. Pirms tam nepievērsu uzmanību. Līdz Jāņiem izvilksim? Jāpārstāj lasīt! Jādara savs darbs, kamēr vēl var. Man ir n-to disku kolekcijas. Tās palīdz atslēgties. Ja nav mēģinājumu, skatos filmas līdz pat vēlai naktij.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko