Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lidojumam labvēlīgs laiks

Ja ar realitāti saskaras tikai medijos, ir grūti iedomāties, ka kādam var ienākt prātā atvērt restorānu un cerēt, ka cilvēki baudīs dzīvi, pat ja tas šai gadījumā ietvertu tikai reizumis labu ēdienu un dzērienus. Vairākums cilvēku atšķirībā no žurnālistiem gan nav mazohisti. Tā kā ir arī cita realitāte - uzņēmēji ver krogus arī vaļā, ne tikai ciet -, ļaudis ne vien taupa, bet arī tērē.

Bet, ja rodas jautājums, vai šis ir piemērotākais laiks šādam biznesam un attieksmei, atbildes var meklēt dažādi interpretējamajā frāzē "Lidojumam labvēlīgs laiks", kas reizē ir arī Baznīcas un Lāčplēša ielas stūrī jaunatvērtā omulīgā restorāna nosaukums.

Šai labi koptajā koka ēku kvartālā allaž valdījusi sevišķa, cienīgi nostalģiska noskaņa. Lidojumam labvēlīgs laiks nav pirmais, kas to pamanījis. Jau pāris gadu kaimiņos ir iemitinājies franču restorāns Provansa. Līdzīgi kā vecākais biedrs, arī Lidojumam labvēlīgs laiks ir akcentējis vecās ēkas lielās, plašās iekštelpas ar podiņu krāsnīm, dēļu grīdām un augstajiem griestiem. Interjers ir glītās, neuzkrītošās un siltās krāsās. Vienādi musturotas zaļas, modernas lampas un (formas ziņā visai neiederīgi) sēdekļi svaigi harmonē ar pelēcīgajām sienām. Dibentelpā ir citi akcenti: lampas un dīvāni ir brūngani, pie galdiņiem mīksti zelta krāsas četrstūraini kubi. Priekštelpā iepretim podiņu krāsnij ir moderns bārs. Restorānā vecais un jaunais sastopas ne vien interjerā, bet arī oficiantes tērpā - profesionāli laipnā jaunā sieviete ir "stjuarte".

Ēdienkarte izskatās kā ātrās ēdināšanas restorānā - laminēta ar bildītēm. Lidojumam labvēlīgs laiks gan nav ātrās ēdināšanas restorāns. Ne kvalitātes, ne cenu ziņā. Ēdieni ir garšīgi un ne visai lēti. Nedaudz kritiski uztvēru itāļu gaumē pagatavoto grauzdēto maizīti brušetu, kurā bez ierastajiem zaļumiem bija arī gaļa. Tā brušetu padarīja līdzīgu karstmaizei. Gaļas garnējums šķita pārmērīgs ierasti tik vienkāršajai uzkodai. Iespējams, citiem tas tieši garšotu. Savukārt ananasu sulā pagatavotais dārzeņu risoto bija viens burvīgākajiem risoto, kādu jelkad biju ēdusi. Garšas samērs starp skābeno un saldeno bija nevainojams. Iesmiņš ar cūkas, vistas un liellopu miesas gabaliņiem, mērci un dārzeņiem otrajā ēdienā arīdzan bija ļoti baudāms - gaļa mīksta, sulīga, labā marinādē. Aizgāju ar plānāku maku un labākā garastāvoklī, nekā biju atnākusi. Pat ja naudas un drošības ir mazāk nekā ierasti, vēlme un spēja sagādāt sev prieciņus nav mazinājusies, tieši otrādi.7

***

Restorāns Lidojumam labvēlīgs laiks

Baznīcas iela 14, pirmdiena-trešdiena 12-23, ceturtdiena 11-01, piektdiena-sestdiena 11- 04, svētdiena 11-23

interjers 8888

ēdieni 8888

atmosfēra 88888

apkalpošana 88888

***

TVIzklaide ēda:

Brušeta ar gaļu, zaļumiem un pesto mērci - Ls 3,95

Gaļas iesmiņš ar cūkgaļas, vistas un liellopu gaļas gabaliņiem - Ls 7,95

Ananasu sulā pagatavots risoto - Ls 4,95

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko