Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Miss Universe turpmāk drīkstēs piedalīties transseksuālas dalībnieces

Skaistumkonkursa Miss Universe rīkotāji izstrādā izmaiņas konkursa noteikumos, kas no nākamā gada ļaus tajā piedalīties transseskuālām dalībniecēm.

Izmaiņas vēl jāapstiprina konkursa īpašniekiem - amerikāņu biznesa magnātam un Miss Universe Organization vadītājam Donaldam Trampam, kā arī televīzijas NBC vadībai.

Par noteikumu maiņu paziņots nedēļu pēc tam, kad dalību konkursā atļāva turpināt transseksuālajai Džennai Talakovai.

"Mēs vēlamies novērtēt tās dalībnieces, kas ir to pelnījušas, un lēmums iekļaut konkursā transseksuālas dalībnieces ir rezultāts ilgstošai diskusijai ar GLAAD [Geju un lesbiešu aliansi pret apmelojumiem]," sacīja Miss Universe Organization direktore Pola Šugarte. "Pagātnē esam pauduši atbalstu vienlīdzībai visu sieviešu starpā, un mēs to uztveram ļoti nopietni."

"Iespēju piedalīties jānodrošina katram cilvēkam no jebkuras sabiedrības daļas," teica Transseksuālu personu vienlīdzības nacionālā centra izpilddirektore Mara Keislinga. "Tās ir ļoti labas ziņas. Vēl viena postoša strukturāla diskriminācijas barjera ir pārvarēta."

Tomēr Arizonas universitātes Lesbiešu, geju, biseksuāļu un transseksuāļu studiju institūta direktore Sūzena Strikere cer, ka līdzīgas izmaiņas skars arī jomas, kas svarīgas lielākam skaitam cilvēku, piemēram, diskriminācija darba vietās un vardarbība pret transseksuāliem cilvēkiem.

"Nākamais jautājums - vai varam pacelties pāri skaistumkonkursiem un veikt izmaiņas svarīgākās jomās," viņa uzsvēra.

Sākotnēji Miss Universe rīkotāji diskvalificēja Talakovu, kura pieteikuma anketā nepatiesi norādīja, ka piedzimusi kā sieviete, taču pagājušonedēļ lēmums tika mainīts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tikpat talantīgs Lesijas līdzinieks

Gudri, uz cilvēku orientēti, runājoši, strādīgi un neuzbāzīgi kompanjoni – tā par gludspalvainajiem kollijiem saka Olga Duduša.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko