Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Murakami jaunās grāmatas izdevniecība pasūtījusi miljonu eksemplāru

Japāņu rakstnieka Haruki Murakami izdevniecība nedēļas laikā pēc viņa jaunākās grāmatas iznākšanas pasūtījusi vienu miljonu tās eksemplāru.

Romāns Shikisai wo Motanai Tazaki Tsukuru to Kare no Junrei no Toshi, kura neoficiālais tulkojums ir Bezkrāsainais Cukuru Tadzaki un viņa svētceļojuma gads, varētu kļūt par vienu no pēdējos gados vispirktākajām grāmatām, uzskata kompānija Bungeishunju Ltd..

Grāmatas sākotnējā tirāža bija 500 000 eksemplāru - aptuveni viena grāmata uz katriem 250 Japānas iedzīvotājiem. Drīz vien izdevniecība pasūtīja vēl 300 000 kopiju papildmetienu.

Tagad Bungeishunju Ltd. apstiprinājusi, ka izdos vēl 200 000 grāmatu eksemplāru. Tātad kopumā līdz maija sākumam tiks laists klajā miljons romāna kopiju japāņu valodā.

Izdevniecības pārstāvis arī pastāstīja, ka pirmajās trīs dienās pārdoti ap 350 000 Murakami jaunākā darba eksemplāru.

Kā jau ziņots, vismaz viena no Japānas lielākajām grāmatnīcām iznākšanas dienā Murakami daiļrades mīļotājiem vēra jau pusnaktī, bet citi veikali tika atvērti pirms ierastā darba laika.

370 lappuses biezā grāmata vēsta par jaunu vīrieti, kurš pagātnē izturējis smagu pārbaudījumu, bet ar mīlestības palīdzību cenšas no tā atgūties.

Murakami romāni izpelnījušies starptautisku novērtējumu un tikuši tulkoti aptuveni 40 valodās. Viņa pazīstamāko darbu vidū ir Norvēģu koks, Kafka liedagā, Skarbā Brīnumzeme un pasaules gals un Aitas medīšanas piedzīvojumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko