Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Neveiklo pārdzīvojums

Izdzirdot, ka mana kolēģe Linda pavasara vai pavasarīga garastāvokļa iespaidā taisās atsākt sporta kluba apmeklējumu, patīkami sarosījos. Man vienmēr ir prieks dzirdēt, ka cilvēkiem sports ir kaut kā laba sākums. Ka sporto tad, kad gribas ko jaunu un svaigu. Man tomēr nav miera, jo sporta klubs Infinity fitness Brīvības ielā, kas pagājušajā gadā restaurēts un ir pietiekami liels, lai būtu ievērības cienīgs, manā apmeklēto sporta klubiņu sarakstā neietilpst.

Nodomāju uzspodrināt profesionālās spalvas. Uzreiz iegādājos abonementu astoņām reizēm (Ls 36 + Ls 3 par kluba kartes izgatavošanu), jo ar vienu reizi jaunu klubu novērtēt nevar - jāiet uz vairākām nodarbībām, jātiekas ar dažādiem treneriem.

Vecais BMW sporta zālē

Jauns gan vienmēr jāvērtē ar piesardzību, jo ne velti visvairāk savos rakstos un arī dzīvē izmantoju kādu divu trīs treneru padomus. To, kuri laika gaitā sevi pierādījuši kā gudri, profesionāli padomdevēji, atraktīvi treneri. Ja jaunas nodarbības piedāvā sporta klubs Tropic Fitness & SPA vai Veselības fabrika, nešaubos ne mirkli, ka būs profesionāli un interesanti, arī City Fitness, Joker klubs, Just in un A-Step (bijušais A+S) sola kvalitāti. Taču ar citiem klubiem esmu uzmanīga, jo gadījies ir visādi. Piemēram, man nepatīk vienmuļa krievu mūzika, ko parasti spēlē pavecu BMW īpašnieki, bet, ja tāds ir viss treniņš kādā no Rīgas priekšpilsētu klubiem, emocionālais lādiņš ir zem nulles. Vai arī sporta zāle, kurā ir tik maz gaisa, ka jebkurš vingrojums jāpilda ar milzīgu piepūli, turklāt beigās vēl reibst galva. Visbiežāk gan treneri vienkārši nav īpaši radoši, tāpēc nodarbības ir vienmuļas, un, tā kā trenažieru zāle mani pārāk neinteresē, šādiem klubiem pēc otrās reizes eju ar līkumu. Rakstu šo visu tāpēc, lai zināt, ka ne vienmēr un visur sporta nodarbības sagādā prieku. Ja jums šķiet, ka sports ir kaut kas nepatīkams, varbūt ir jāmaina treneris, nevis jānolemj sevi slinkuma liktenim?

Par jauniņajiem vienalga

Mana pirmā nodarbība Infinity nebija diez cik aizraujoša. Tā kā nolēmu sportot tepat un tūlīt, izvēlējos nodarbību uz labu laimi un arī tāpēc, ka man parasti ļoti patīk aerobikas deju nodarbības. Tāpēc ka visjautrākās, ar interesantu horeogrāfiju un labu (nodarbības tempam un stilam pieskaņotu) mūziku. Mazliet uzmanīgu darīja nosaukums Dance technique - vai tik tā nebūs precīza soļu mācīšanās un īsta deja nemaz nesanāks, jo kārtīgās deju nodarbībās apgūst precīzi katru solīti, bet deju aerobikā kārtīgi izdejojas un pozitīvi izlādējas. Kā nu katram tā deja sanāk, tā sanāk. Galvenais - labs garastāvoklis, un ar laiku jau sanāks labāk. Lai gan lielākā daļa nodarbību aprakstīta mājaslapas www.infinityfitness.lv sadaļā Par nodarbībām, tieši Dance technique aprakstu nemanu, tāpēc zvanu administratorei, kas neko konkrētu nepaskaidro, vien saka, tā ir deju nodarbība, kur var apgūt dažādu stilu dejas. Noprasu, vai varēs kārtīgi izlēkāties vai būs lēnā tempā jāapgūst pamatsoļi? Izdejoties varēšot, viņa sola. Diemžēl nevarēja gan. Nodarbība bija astoņu kustību mācīšanās rituāls un minimāla garlaicīga vēderpreses vingrojumu izpildīšana. Es un manas divas kolēģes bijām vienīgās jauniņās treneres Aļonas vadītajā treniņā. Viņai par to, gan izskatījās, bija nospļauties. Treniņš bija drausmīgs, un tā domājām visas trīs. Trenere visu laiku bļāva uz treniņa dalībniecēm. Kā varot nesanākt četras elementāras kustības?! Nu nesanāk tāpēc, ka mūzika neatbilst tempam un trenere nemāk iemācīt. Protams, neesam nekādas deju trupas dalībnieces, bet, izņemot to, ka sākumā mums tiek pajautāts, vai esam iepriekš dejojušas, un atbildam, ka mazliet un ļoti sen, vēlāk trenere uzmanību iesācējām nepievērš. Droši vien nodomāja, ka esam zudis gadījums. Ja nebūtu nopirkusi abonementu, šī noteikti būtu mana pēdējā reize klubā. Par laimi, pēc šī treniņa uz zāli nāca kikboksa nodarbības sportiskie čaļi un iedvesmojošā meitene Ance, mūs pārliecināja nākt vēl, bet nākamreiz jau uz nodarbību, kas sākas stundu vēlāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko