Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Notiks Noras Bumbieres fonda rīkotais Latvijas jauno vokālistu konkurss

Šogad 13.aprīlī Mārupē un oktobrī Jelgavā atkal notiks kārtējais Noras Bumbieres fonda rīkotais Latvijas jauno vokālistu konkurss, informēja Noras Bumbieres fonda valdes locekle Māra Zustrupa.

Ikgadējā konkursa pirmā jeb atlases kārta Mārupes kultūras namā 13.aprīlī plkst.12. Savukārt otrā kārta jeb fināla konkurss notiks Jelgavā oktobrī, bet norises datums vēl tiks precizēts.

Konkursā savās prasmēs sacentīsies solisti un dueti četrās vecuma grupās, kurās ir jaunākā grupa (sešus līdz desmit gadus veci), vidējā grupa (11-14 gadus veci), vecākā grupa (15-18 gadus veci) un pieaugušo grupa (no 19 gadu vecuma), ja dalībnieks atbilst jaunā vokālista statusam, ko noteiks žūrijas pieņemtais lēmums, kas tiks pieņemts, izvērtējot iesniegto dalībnieka konkursu pieredzes aprakstu.

Dalībnieki, kuri ieguvuši pirmo vietu savā vecuma grupā, atkārtoti piedalīties konkursā var tad, ja dalībnieka vecums atbilst kādai citai vecuma grupai.

Konkurss tradicionāli notiks ar mērķi veicināt Latvijas ievērojamās vokālās mākslas pārstāves, Jelgavas novadnieces Noras Bumbieres piemiņas saglabāšanu, viņas atskaņoto dziesmu mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu Latvijā un aiz tās robežām, kā arī ar mērķi veicināt jaunatnes muzikālo spēju attīstību, popularizējot latviešu komponistu dziesmas, un rast iespēju jauniem talantiem piedalīties fonda rīkotajos pasākumos.

Konkursa pirmajā kārtā dalībnieki izpilda vienu latviešu komponista dziesmu latviešu valodā, kas atbilst izpildītāja vecumam un balss spējām. Konkursanti izpilda dziesmas mūzikas instrumentu vai fonogrammas pavadījumā, bet pavadījumam jābūt kvalitatīvam un ierakstītam bez vokāla.

Pieteikties konkursam iespējams Noras Bumbieres fondā līdz 30.martam, aizpildot atbilstošu anketu. Konkursam ir neliela dalības maksa.

Noras Bumbieres fonda mērķis ir popularizēt latviešu estrādes mūziku, īpaši akcentējot tās sākumu 60.-70.gados, kas saistās ar Raimonda Paula mūzikas šedevriem un to izpildītājiem. Saskaņā ar fonda mērķi tika izveidots konkurss Latvijas jaunie talanti, lai radītu jauniešos interesi par tālaika Latvijas mūziku. Katrs no jaunajiem censoņiem konkursā izpilda vienu Raimonda Paula dziesmu, kuru kādreiz dziedājusi Nora Bumbiere.

Konkurss notiek jau kopā 2007.gada divos posmos - pusfinālā un finālā. Labākajiem dziedātajiem tiek dota uzstāties kopā ar Latvijas labākajiem mūziķiem Noras Bumbieres piemiņas koncertā.

Pirmais solistu konkurss norisinājās Jelgavā 2007.gada 9.jūnijā Pasta salas estrādē. Tolaik piedalījās 27 dziedātāji vecumā no četriem līdz 14 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko