Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Optimistiem labāk veicas seksā

Kā mainījušies Latvijas iedzīvotāju paradumi un attieksme pret seksu ekonomiskās lejupslīdes kontekstā?  Reklāmas aģentūra Euro RSCG Riga sadarbībā ar sabiedrisko attiecību aģentūru Euro RSCG PR veikusi pētījumu: Sapņo par seksu ar vairākiem partneriem lidmašīnā un darba vietā

Latvijas iedzīvotāji itin bieži ielaižas vienas nakts sakaros – tos izmēģinājis 61% respondentu. Runājot par vēlmēm, atklājies, ka 40% cilvēku gribētu nodarboties ar seksu birojā, 49% vilcienā vai lidmašīnā, savukārt 40% Latvijas iedzīvotāju fantazē par mīlēšanos ar vairākiem partneriem vienlaicīgi un tik pat - ar citas rases pārstāvi.
Latvijas iedzīvotāji nekautrējas dažādot savu seksuālo dzīvi un izmēģināt visu ko jaunu – 43% atklāj, ka nodarbojušies ar seksu publiskā vietā.
Cilvēki visumā divu gadu laikā kļuvuši atbildīgāki, un iestājas par drošu seksu, tomēr pārtrauktais dzimumakts, ko piekopj 37,2 % kopā dzīvojošu pāru, ir īsta "dzīvo ātri, mirsti jauns" filozofija. Pārdomas izraisa arī fakts, ka 14% cilvēku pēdējā mēneša laikā lietojuši avārijas kontracepciju.


Optimisti ir seksuāli aktīvāki

Optimisti ir krietni aktīvāki un viņiem labāk veicas seksā, nekā tiem, kas uz pasauli skatās pesimista acīm – 14 % optimistu sekss ir katru dienu. Arī kopumā Latvija uz pasaules fona ir seksuāli aktīva – 13,7 % latviešu ir bijuši vairāk nekā 21 seksa partneru. Tas ir augsts rādītājs pat uz pasaules fona, kur 28% respondentu ir bijis viens seksa partneris (Latvijā 15,2%), 16% - vairāk kā 10. Īpaši jāpiemin, ka uz pusi vairāk optimistu, salīdzinot ar pesimistiem, ir bijuši vairāk nekā 21 seksa partneris.
Vairākumam aptaujāto partnera izvēlē ir svarīgāka seksa kvalitāte, nekā ārējais izskats (72,2% pesimisti, 77,4% optimisti), tomēr par spīti šiem rezultātiem, kopš 2007. gada par 4,1% audzis to respondentu skaits, kuri labprātāk izvēlētos partneri, kas ir slikts gultā (un nekad nekļūs labāks), taču ārēji ļoti izskatīgs. Turklāt tieši optimisti ir tie, kas visvairāk sliecas pēc ārējas spozmes.







Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko