Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pārceltais Concerto

Lai arī pati restorānā Macaroni K.Barona ielā savulaik esmu pusdienojusi tikai pāris reižu, bija žēl, redzot, ka reiz moderni iekārtotās telpas ir tukšas un skatlogā rakstīts «Iznomā». Tas bija jēdzīgs pusdienu restorāns, un katra slēgšana mūsdienās ir nejauks atgādinājums par ekonomisko regresu, pat ja tai varbūt ir citi iemesli.

To, ka Barona ielas Macaroni slēgts, atklāju, sēžot jaunatvērtajā itāļu restorānā pretējā ielas pusē — Concerto.Šis restorāns nav pilnīgs jaunatklājums — pirms Concerto nolēma pārcelties uz šo centrālo vietu, tas atradās K.Valdemāra ielā. Savā ziņā tas ir kontrasts Macaroni. Ēdienu izvēlē daudzveidīgāks nekā Macaroni — ar salātiem, uzkodām, zupām, picām, otrajiem ēdieniem un desertu —, un interjers tumšāks.Nedēļas nogalēs Concerto atbilstoši nosaukumam skan džezīga

dzīvā mūzika.

Iegriežoties tur sestdienā paēst, mani sagaidīja rāmi rūpīga attieksme. Šķiet, apkalpojošais personāls bija gandarīts par apmeklējumu, jo, izņemot mani, restorānā sēdēja tikai viens somu tūristu pāris. Vēl citi ārzemnieki, garām ejot, piestāja, ielūkojās tukšajos logos, pārmija kādus vārdus un aizgāja. (Vietējie diemžēl pat neieskatījās.)
Bija acīmredzams, ka viņi būtu ienākuši, ja tur būtu vairāk cilvēku. Teju vai prasījās māt un aicināt iekšā, jo vismaz manis izvēlētais ēdiens bija tā vērts gan idejas, gan izpildījuma ziņā.
Concerto ir padomāts par oriģinālām receptēm. Piemēram, salātu kartē ir vairāk nekā tikai itāļu restorānu standarta
Cēzara un mocarellas salāti. Sākotnēji mani ieintriģēja spinātu salāti, taču izvēle krita par labu lapu salātiem ar krāsnī
ceptiem ķirbjiem. Tas man bija garšīgs jaunatklājums, jo kopš bērnības ķirbji ir riebušies. Pēc tam pasūtināju gaileņu zupu. Tumīga un ar timiāna un brūkleņu želeju, tā bija itāliska variācija par latviešu ēdienu vai otrādi. Šādu tendenci  pamanīju vairākos ēdienos. Klāt tika pasniegta svaiga, silta maize — gan bulciņas, gan no picas mīklas, sava veida itāļu lavašs. Vīna karte ir starptautiska.

Vēl var pieminēt tādus «ņammīgus» ēdienus kā brusketu ar heresā «sotētām» (acīmredzot domāts «sautētām») meža sēnēm, Parmas sieru un svaigu eruku un pīles steiku sinepju un anīsa sēklu kažokā ar plūmju un sarkanvīna mērci un baraviku rizoto vai mandeļu bezē ar kalvadosa ābolu saldējumu un siltu šokolādes mērci. Nav aizmirsti arī veģetārieši.Ēdienu cenas: zupas un salāti — ap trim latiem, picas — ap pieciem, otrie — no sešiem līdz desmit. Ar šādām cenām pārtikt no vietējās auditorijas pagaidām ir pagrūti. Iespējams, restorāns uzplaiksnī muzikālajās nedēļas nogalēs.
Nav arī grūti stādīties priekšā, ka Concerto ir savi cienītāji, jo tā iekārtojums ir tik mūsdienīgs, ka visu, ko tur redz, būtu iespējams apskatīt dizaina žurnālos — tiesa, šī iemesla dēļ interjeram pietrūkst personības.


TVIzklaide ēda:

Lapu salāti ar krāsnī ceptiem ķirbjiem, rikotas sieru un grauzdētām ķirbju sēklām Ls 3,80
Gaileņu krēmzupa ar grauzdētiem lazdu riekstiem un timiāna un brūkleņu želeju Ls Ls 3,50

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko