Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Patiesais Islāms un maldi

Mani atkal un atkal lūdz uzrakstīt par Sudānu, kurā dzīvoju jau divus gadus. Baidos rakstīt, jo būs pārāk negatīvi. Man nepatīk Sudāna un sudānieši. Tad kāpēc neemigrēju citur? Tāpēc, ka citur man nepatiks vēl vairāk!

Nav jau tā, ka šeit ir tikai sliktas lietas, ir arī labas. Cilvēki ir atvērti, komunikabli, dāsni un atsaucīgi. Un vairākums pat (it kā) skaita lūgšanas.

Varbūt, ka daudziem nemuslimu tūristiem pat patiktu Sudānā, ja viņi spētu ignorēt netīrību un kultūru atšķirības. Es nesaku, ka sudānieši ir sliktāki par citām tautām, tā nav. Sudānieši ir ticīgāki par vairums muslimu tautām. Man ir abida za Islam**. Vairums vietējo ir muslimu parodija. Man sāp par to, ka muslimi paši sev ir ienaidnieki, karo pret Islāmu un iznīcina paši sevi.

Diemžēl, arī mūsdienu muslimu sabiedrības vairākums domā, ka ir apkrāpuši Dievu –  nedzīvo monoteista dzīvesveidu, bet uzskata, ka viņiem automātiski pienākas Paradīze, jo ir dzimuši muslimi. Viņi atsakās no skaistā  Islāma un skrien pakaļ Rietumu dzīvesveidam. Viņi nav aptvēruši, ka cenšas sagrābt skaisti iepakotu traģēdiju šajā dzīvē  un būt par zaudētājiem arī nākamajā. Meklē godu citur nekā Islāmā, ar ko Dievs viņus pacēla godā. Par šo mērkaķošanos, Dievs ir viņus pazemojis pārvēršot par cūkām, mērkaķiem un ēzeļiem. Nemuslimi viņus nievā un bombardē, kad iegribas. Patiesi, rāda apkaunojošā ceļa nepareizību.

Vairums mūsdienu muslimu ir nogalinājuši savu prātu un sirdi. Tajos tagad mīt tikai mūzika un futbola bumba, un nekas vairāk par šiem diviem, un naudu un sievietēm. Ieklīstot pārkarsētās un smilšaini putekļainās Khartūmas mazajās ieliņās, var redzēt vienu un to pašu skatu. Ielas malā, atspiedušies pret sienu, sēž ēnā grupiņa bezdeļņiku***. Vienkārši sēž ēnā, truli raugās uz apkārt lidojošajiem vai sakaltušajos mālos iestigušajiem plastmasas maisiņiem. Varbūt kaut ko domā? Par nesagrābto spožo dzīvi kā rietumniekiem? Bieži kāda mobilais ir ieslēgts un tarkšķ neskaidru vietējo mūziku. Tajā teju visu dziesmu tekstos iekļauti "Jā Habibī!" ("Ak, mīļotais/-ā!") vai "dunja" ("šī zemes dzīve"). Varbūt pirmais uzvilcis T-kreklu ar Ronaldinjo (vai Ronaldo), otrais ar Bobu Mārliju, trešais ar dāņu alus kompānijas "Carlsberg" logo, bet ceturtais vietējo sūfiju beduīnu apģērbu. Apģērbu, kādu valkāja Mekas pagāni un nevis Mekas muslimi. Tikmēr Izraēlā un Korejā bērni cītīgi mācās, pieaugušie cītīgi strādā un visi plūc sava darba augļus.

Viena no nepatīkamākajām izjūtām šajā sakarā ir kauns, kad šādi degradēti cilvēki dodas uz Eiropu savu mantkārīgo motīvu vadīti un nemuslimi pamatoti skatās uz viņiem ar nicinājumu. Jo ir atnākušas Trešās Pasaules valstu galvas, sirdis un manieres. Un audzina eiropiešus par rasistiem.

Kāpēc es palieku šajā  nabadzīgajā, netīrajā un pārkarsētajā valstī? Tāpēc, ka nav citas tik labas valsts muslimam. (Tas ir – citas ir sliktākas.) Lai arī vietējiem un valdībai Islāms nav vajadzīgs, viņi nav arī pret to. Šeit kā muslims vari absolūti brīvi praktizēt Islāmu. Atšķirībā no Saūdijas, šeit iebraucējs nav vergs un puscilvēks. Šeit arī var kaunināt par nodevību pret Islāmu un sudānieši atzīs un nokaunēsies. Citās valstīs vienkārši pasūtīs tālāk… 

Šeit, tāpat kā visur muslimu pasaulē, ir arī tie 2-7% skaisto muslimu, kuru sejas izstaro to gaismu, kas ir viņu sirdīs. Rietumnieki nemaz nezina par šādu cilvēku eksistenci uz šīs planētas, jo šie skaistie muslimi nedzīvo ne Šarmelšeihā, ne arī meklē draudzību ar tūristēm.

Un noteikti es nespēju atgriezties atpakaļ Eiropā, kur cilvēki pavada savas tukšās dzīves ar tukšajiem mērķiem, mēģinot sagrābt kaut ko savās rokās vai atmiņās cerot, ka pirms nāves būs gandarījums un nevis nožēlas.

Un galu galā, es tomēr ceru (sevi mānu?), ka muslimu vairākums atgriezīsies pie Islāma un Dievs atkal pacels viņus godā.

*Latviešu muslimu foruma www.forum.islammuslim.lv administrators

** Žēl Islama (no krievu val.)

*** Dīkdieņu (no krievu val.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko