Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pimms un citi vasarīgi dzērieni

Ar ko veldzēt slāpes vasaras ballītēs, kad apnicis alus un baltvīns? Izmēģiniet Pimms — aristokrātisku kokteili ar nelielu alkohola saturu, ko viegli pagatavot lielās stikla krūzēs. Tas ir ļoti populārs Anglijā gan vienkāršos krodziņos, gan augstdzimušu ļaužu saviesīgās un sporta izklaidēs. Kokteiļa pamatā ir tumšsarkans uz džina bāzes veidots liķieris, ko XIX gadsimta sākumā izgudroja anglis Džeimss Pimms. Dzērienu aizdara ar limonādi vai ingveralu. Oriģinālo Pimms Latvijā grūti nopirkt, bet no pieredzes varu apgalvot, ka, izvēloties kādu aizvietotāju, piemēram, uz vīna bāzes gatavotu aperitīvu Gancia Originale, rezultāts būs tikpat labs, turklāt lētāks. Priekā!

Receptēs minētie apjomi piemēroti sajaukšanai pusotra litra krūzē.

***

Pimms

VAJADZĒS: pusi apelsīna, citronu, svaigu gurķi, pusi ābola, pāris zemeņu, pāris piparmētru zariņu, ledus gabaliņus, 250 ml Pimms vai kādu atbilstošu aizvietotāju, 50—100 ml džina, ja ir vēlēšanās dzērienu padarīt stiprāku, aptuveni 1l limonādes vai ingveralus (paštaisītu vai veikalā pirktu)

Augļus un gurķi sagriež plānās šķēlītēs, saliek stikla krūzē, ieber ledu, iemet piparmētru. Pievieno alkoholu un krūzi līdz augšai pielej ar limonādi vai ingveralu. Pirms liešanas glāzēs, dzērienu labi samaisa.

***

Ingveralus

VAJADZĒS: 100 g ingvera saknes, 5 ēd. k. brūnā cukura vai medus, 3 citronus, pāris piparmētru zariņu, ledus gabaliņus, aptuveni 1 l dzirkstoša minerālūdens ar neitrālu garšu

Ingvera sakni uz rupjas rīves bļodā sarīvē (mizot nevajag). Pievieno plāni nomizotu citronu mizu, sulu un cukuru vai medu, labi samaisa un atstāj 10 minūtes ievilkties. Šo ingvera "zupu" caur sietiņu izkāš lielā krūzē, pievieno ledu, piparmētru, minerālūdeni un visu labi samaisa. Nogaršojiet un pieregulējiet cukuru/ūdeni.

***

Limonāde

VAJADZĒS: 5 citronus, 10 ml cukura, 10 ml ūdens, ledus gabaliņus un aptuveni 1l dzirkstoša minerālūdens ar neitrālu garšu

Cukuru izkausē karstā ūdenī, lai izveidojas sīrups. No citroniem izspiež sulu. Krūzē ar ledu lej sīrupu, citronu sulu un atšķaida ar minerālūdeni pēc garšas — ja šķiet par skābu, pievieno vēl cukuru, ja par saldu — pielej vēl citronu sulu vai ūdeni.

Rozā limonāde sanāks, ja piepilināsiet klāt nedaudz dzērveņu sulas vai citronu vietā izmantosiet sārtos greipfrūtus, savukārt rūgteni eksotisku garšu var iegūt, lietojot laima augļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko