Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Restorāns KID — jau trešais

Ne vienmēr var un gribas piekrist frāzei, ka krīze stiprinās konkurētspējīgos (tātad pļaus nespējīgos?), taču restorāna KID gadījumā tā gribētos cerēt. Atsevišķi šī urbāni šikā restorāna "aspekti" var patikt mazāk vai vairāk, taču tam jau ir trešā atvase, turklāt pēdējā pārspējusi pirmās. Grēcinieku ielā restorānam ļoti atbilstošajās kādreizējā Spalvas pa gaisu telpās iekārtojies KID apvieno vairākus ēdināšanas un interjera dizaina aspektus.

Iegājām restorānā no stūra, apsēdāmies un brīnījāmies, ka interjers ir tik atšķirīgs no tradicionālā KID — elegantāks, cits krāsu salikums, ir arī vīna skapji un ēdienkarte ar smalkākām uzkodām, zupām un otrajiem. Viesmīlis apkalpo galanti, ar baltiem cimdiem. Liegā folka ģitāra un vokāls muzikālajā fonā manai gaumei jau šķita kā ar pārāk baltiem cimdiem, taču kopiespaids bija patīkams. Izrādījās, sēžam KID vīna bārā. Īstais KID ir aiz sienas. Tajā ir KID apmeklētājiem jau pazīstamais salātu bārs un oriģinālas tapetes. Otrajā stāvā vispār, šķiet, ir vienas no šarmantākajām Latvijas restorānu telpām — gaišas, plašas, ērtas, ar lielisku dizainu. Cerams, tās arī kāds aizpildīs, jo, kad tur iegāju, nebija nevienas dzīvas dvēseles.

Vīna bāra ēdienkarte ir ļoti kārdinoša — pamatēdienā cālis pistāciju garozā ar sīpolu marmelādi un pīļu taukos vārītiem kartupeļiem, rajas spārns ar kartupeļu un trifeļu biezeni un kaņepju mērci, jēra ciskas gabals ar fenheļa un paprikas sautējumu un jēra buljona mērci. Pamatēdienu cena no pieciem līdz astoņiem latiem. Izvēlējāmies ļoti gardus salātus. Vīna piedāvājums KID vīna bārā ir vērienīgs, kvalitatīvs, tur var iedzert pat cilvēks, kam nav ne mazākās izpratnes par vīnu un turklāt iznākt ārā zinošāks. KID vīna bāra kartē aprakstītas dažādas vīna variācijas — atspirdzinošs, viegls, smags — un pierakstīts, kuri vīni ietilpst attiecīgajā cenu kategorijā. To cenas ir reālistiskākas nekā valdzinošais, taču pašreizējos apstākļos neiespējamais Bollinger šampanieša dinastijas pārstāves Lilijas Bolinžē aicinājums dzert šampanieti visos gadījumos ("Es dzeru šampanieti, kad esmu laimīga vai kad skumstu..."), ko var lasīt virs KID bāra.

Jācer, ka Grēcinieku ielas KID izdzīvos, jo tas ir galvastiesu pārāks par daudziem citiem Rīgas neformālajiem restorāniem.7

TVIzklaide ēda

Mango, avokado un tīģergarneļu salāti ar jauktām lapām pasiona augļu vinegretā — Ls 5,20

Ķiploku sviestā apceptas sardīnes ar tomātu un bazilika grauzdiņiem — Ls 3,90

**

Restorāns KID

Adrese un darba laiks: Grēcinieku ielā 8, p.—t. 9—24, c.—p. 9—.... s. 10—..., sv. 10—24

interjers 88888

ēdieni 88888

atmosfēra 8888

apkalpošana 8888

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko