Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgas zoodārzā varēs apskatīt vienas no mazākajām antilopēm pasaulē

Rīgas Zooloģiskā dārza Āfrikas savannas ekspozīcijā varēs apskatīt arī vienas no mazākajām antilopēm pasaulē - kērka dikdikus, aģentūru LETA informēja Zooloģiskā dārza informācijas dienestā.

Kā norādīja dienesta pārstāvji, Kērka dikdiki ir vienas no mazākajām antilopēm pasaulē. Tās ir līdz pus metram augstas un sver trīs līdz septiņus kilogramus. Dienesta pārstāvji sacīja, ka šobrīd divas kērka dikdika mātītes un viens kērka dikdika tēviņš dzīvo blakus žirafu skatu laukumam.

Dienesta pārstāvji atzīmēja, ka Āfrikas savannas ekspozīcijā varēs apskatīt arī dižantilopes, Āfrikas koka dzeloņcūkas, Āfrikas zemes vāveres, Kērka dikdikus, kā arī trīs antilopes impalas, kuras šobrīd jau ir iespējams apskatīt blakus zebru skatu laukumam. Zoodārza pārstāvji pastāstīja, ka dižantolopju pāri apmeklētāji varēs redzēt oktobrī pēc Āfrikas savannas ekspozīcijas atklāšanas.

Kā liecina Zooloģiskā dārza mājaslapā publicētā informācija, augustā un septembrī Zooloģiskā dārza Āfrikas dzīvnieku pulku papildinās dažas dižantilopes un impalas, kā arī trīs Geladas pērtiķi.

Jaunā ekspozīcija Āfrikas savannas būs vairāk nekā 300 metrus gara un apmeklētājiem tiks atvērta 11.oktobrī, pāris dienas pēc zooloģiskā dārza 107 dzimšanas dienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko